Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pomoc]auto klik w obrazek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam taką prośbę otóż chciałbym aby mój skrypt klikał w obrazek ale przed tym wiedział gdzie go kliknąć czyli to będzie mniej więcej tak:

3.png Bandyta 3.png Bandyta 3.png Bandyta 3.png Bandyta 3.png Bandyta ( Champion ) 3.png Bandyta ( Champion ) 4.png Bandyta ( Elita )

http://zapodaj.net/66d1b33f81ba.png.html

i tutaj jest 7 wierszy koło każdego wiersza są 3 obrazki tutaj akurat nie widać obrazek o który mi chodzi nazywa się "attack2.png",

i mój skrypt potrzebuje gdy wcisnę powiedzmy F2 - kliknie obrazek koło elity F3- CHAMPION A F4 - zwykłe.

niestety udało mi się napisać kawałek kodu który bije od 7 wiersza i idzie w górę kod jest taki:

HotKeySet("{F2}","stop")
Func stop()
Exit 0
EndFunc
HotKeySet("{F6}", "klik6")
HotKeySet("{F7}", "klik7")
HotKeySet("{F8}", "klik8")
HotKeySet("{F9}", "klik9")
HotKeySet("{F10}", "klik10")
HotKeySet("{F11}", "klik11")
HotKeySet("{F12}", "klik12")

While 1;Pętla aby program sie nie wyłaczył
	Sleep(1000)
WEnd
Func klik12()
MouseMove(1255,635)
	MouseClick("left")
EndFunc   ;==>klik
Func klik11()
MouseMove(1255,608)
	MouseClick("left")
EndFunc   ;==>klik
Func klik10()
MouseMove(1255,580)
	MouseClick("left")
EndFunc   ;==>klik
Func klik9()
MouseMove(1255,551)
	MouseClick("left")
EndFunc   ;==>klik
Func klik8()
MouseMove(1255,524)
	MouseClick("left")
EndFunc   ;==>klik
Func klik7()
MouseMove(1255,495)
	MouseClick("left")
EndFunc   ;==>klik
Func klik6()
MouseMove(1255,467)
	MouseClick("left")
EndFunc   ;==>klik

prosiłbym o pomoc w napisaniu kodu z góry dziękuję i pozdrawiam;]

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Dobrze by było jakbyś podał jakoś kod strony... może to za pomocą funkcji _IE lub _FF rozwiązać by można było... Te obrazki są takie same... więc koordy to chyba by było oprócz tamtego jedyne rozwiązanie.

Poza tym nie do końca zrozumiałem o co ci z tym klikaniem chodzi... opisałeś niby jedną czynność, a ja widzę ze 3...

9obpmnjr.png

Opublikowano

przepraszam że tak późno odpisuję ale nie było mnie parę dni ;] a więc wracając chodzi mi tak obrazki są zawsze takie same, i jak wspomniał MrDeska chyba poprzez imagesearch coś popróbuję , tylko jeszcze jedno jak ma mi szukać obrazka to żeby rozpoznawał że przed tym jest tak zwany TYP czyli jak na obrazku "Champion" , "Elita" , postaram się coś poczytać i najwyżej dam edita w razie pytań z góry dziękuję;]

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Weteran
Opublikowano

Proste, wystarczy, że dasz obrazek do szukania odpowiedni do każdego typu..

Np. Bandyta ( Champion ) to dasz taki

1332579647-U154499.png

1329036830-U154499.png
Opublikowano

hmm :D jeśli ktoś chcę i ma czas to może zrobić taki skrypt więcej szczegółów na PW zapłacę cena do uzgodnienia (jestem wypłacalny) w porównaniu do innych :D więc proszę o PW aby uzyskać więcej informacji myślę że dużo roboty nie ma a można zarobić "grosza" ;] pozdrawiam i przepraszam za spam:D

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...