Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy da się? Bank, wpłata, druczek

Zigler

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak nie mam konta w banku to mogę dokonać wpłaty na konto pewnej osoby (zakup z allegro) na podstawie druczku (taki jak na poczcie), żeby kasa doszła od razu?

Da radę tak czy na poczcie tylko?

Będzie za to jakaś opłata?

Opublikowano

od razu to tylko jak przelewasz w banku adresata, opłata to pewnie max. kilka złotych. w skoku jest bodajże 2 zł, w obcym banku niestety sporo. są też punkty opłatowe.

Opublikowano

Czyli kasa od razu dojdzie tylko w banku adresata, OK

A jak pójdę do innego to tak samo długo będzie szła jak przez pocztę? Tutaj pytam raczej tak z ciekawości, bo jak opłata będzie duża to już wolę iść na poczte.

Opublikowano

Jeśli przelew będzie realizowany w banku adresata to zależy od pory, bo jak wykonasz kolo 18 czyli blisko zakończenia dnia pracy pracowników banków, to dojdzie na drugi dzień.

Jeśli wykonasz taki przelew w banku adresata do godziny 15, to powinien otrzymać pieniadze tego samego dnia.

Jeśli wykonasz przelew w innym banku niż bank adresata to banki mają 24h na wykonanie transakcji między sobą w dni robocze. Jeśli wpłacisz w piątek to może dojśc w sobote(nie zawsze) albo poniedziałek.

jqeuR.png

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi.

Jeszcze takie szybkie pytanie co do opłaty.

Bardzo wysokie są opłaty w innym banku niż adresata?

Moja matka kiedyś płaciła jakieś rachunki i za jeden rachunek chyba było opłaty 2zł a za drugi 40zł.

W tym przypadku też może wynieść tyle opłata?

Opublikowano

Ja ostatnio robiłem taki przelew to opłata wynosiła chyba niecałe 3zl...a jak się spytałem jak szybko dojdzie to powiedziała że w ciągu 3 dni roboczych...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...