Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pobierane gry na PSP ?

`SzajbuSd

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Przepraszam, że odświerzam bardzo stary temat, ale mam jedno pytanie, a mianowicie rozumiem, że jak taka konsola zostanie przerobiona, to można ściągac gry z internetu, lecz gdy w przyszłości będzie chciało się ją sprzedać, to będzie dużo tańsza, niż nie przerobiona, tak?

Ps. pytam z ciekawości.

Opublikowano

Cena konsoli przerobionej a nieprzerobionej ma się nijak do siebie. Większość, ba prawie wszyscy (nieliczne przypadki mają oryginała) przerabiają konsole, gdyż nie opłaca się trochę kupować gier na nią. Poza tym po przerobieniu nic nie tracisz, a nawet zyskujesz. Ja osobiście na około 15 znajomych którzy mają psp tylko jeden ma oryginała ale i tak nie korzysta ostatnio i nie kupuje już gier bo nie opłaca mu się. Aktualny dostęp do gier na psp w necie sprawia, że posiadanie oryginała jest praktycznie nieopłacalne.

Nie, nie zamierzam mówić, że piractwo jest lepsze niż oryginał, lecz w niektórych przypadkach to średnio ma sens.

Porównam Ci takie coś: Przerobienie ps3/xboxa a psp.

Przerabiając ps3 bądź xboxa nie pograsz już sobie w necie, a dodatkowo z ps3 masz problemy z odpalaniem czegokolwiek. Przerabiając xboxa pograsz bez problemów ale też nie w sieci. Gra przez net na konsolach jest praktycznie ich największą zaletą dzięki której zdecydowałem się mieć ps'kę. Sam też zastanawiałem się nad przerobieniem jej, lecz gdy usłyszałem o braku możliwości gry online i problemach z odpaleniem czegokolwiek zrezygnowałem. Fakt faktem, nie mam tyle hajsu aby kupować nowe gry, ale wolę nie mieć w chuj gier lecz możliwość gry online, co baaardzo sobie cenie w odróżnieniu od blaszaka. Przerabiając psp nie stracisz możliwości gry online w większości gier (może są jakieś nieliczne wyjątki, nie spotkałem się jak do tej pory) a piraty leżą w internecie bez problemu praktycznie jak na dłoni. Sam mam przerobione psp bo stwierdziłem, że kupowanie nie ma sensu. Czy pirat czy oryginał to i tak pogram w necie. Kupiłem jedną grę na umd i możliwość zripowania tej gierki na pieca jest zadziwiająco prosta przez co twierdzę, że umd prawie nie ma miejsca bytu. Cena konsoli też nie straci na wartości, gdyż przerobione psp jest praktycznie normą. Fakt faktem, piraty gier na każdej platformie to "jebanie producenta po kosztach" lecz w niektórych przypadkach to ma sens. Nie nakłaniam tutaj nikogo do tego, aby nagle zaczął piracić, ja jedynie przedstawiłem tutaj za i przeciw przerabianiu konsol i piracenia gier ;)

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...