Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Lee Sin Build

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jak zauważyłem część osób nie wie dokładnie jak ogarniać Lee Sina / jak grać nim w Late Game ... Otóż postanowiłem napisać poradnik , żeby wam trochę ułatwił granie . Lee sin jest bardzo dobrą postacią pod względem DMG / HP / TEAM FIGHTÓW / JUNGLI . Tą postacią można grać na wiele sposobów - solo top / jungle , nawet niektórzy grają nim pod supporta ... Dobra , a więc przejdźmy do rzeczy ...

W zależności gdzie chcemy grać możemy wziąść dowolną kombinacje itemów na start Polecam :

Vampiric Scepter (450G) / Cloth Armor (300G) / Butki (350G) + czerwone potki za resztę golda . ---> Tutaj polecam Wriggle's Lantern (1600G) ---> Tutaj już zaczynają się schody ... Możemy złożyć : Mercury's Treads (1200G) , Phage (1315G) ---> Tutaj osobiście polecam : The Bloodthirster (3000G) ---> Warmong ---> Atma's Impaler ---> Trinity Force ---> Tutaj item końcowy nam pozostał ... W zależności czy duże dmg nam robi AD Carry / Caster kupujemy albo : Force of Nature albo Thormail . Ostatecznością może być drugi Bloodthirster (Dodaje nam dużo AD + Life steal który może okazać się bardzo przydatni)

Przejdźmy do Skili ... Na początek do Jungli polecam W / E gdyż można 2 razy użyć passywa Lee Sina (gdy pasyw jest użyty kolejne 2 hity dodają energię + zwięszają Attack Speed'a) Gdy mamy już 3 lvl powinniśmy mieć Skile : Q (1) , W (1) , E(1) . Potem maksujemy Q Gdyż zadaje one niemiłosierne DMG + wmiarę niski CD . Gdy mamy już Q na 5 Pkt. Polecam maksować W , gdyż daje on sporo Lifesteala (5 , 10 , 15 , 20 , 25%) + dodatkowy Armor + magic resist + HP przyda nam się na team fightach / Gangowaniu . Potem oczywiście maksujemy E ( zadaje ono DMG Obszarowy + przy dwukrotnym naciśnięciu E spowalania Moby / Graczy którzy byli zaatakowanii przez 1 użycie E ) . ULTI - Lee sin wykonuje cios z półobrotu przez co przeciwknik który dostanie takiego kopa leci w tył . Polecam używanie tego skilla do wybijania przeciwników pod turreta , uciekania lub po prostu Ks'owania . [/center]

Jungla

Jungla jest bardzo łatwa Lee sinem ponieważ ma on dobre DMG + Q które zadaje dodatkowe Dmg + tarcza itp ... Na Jungle Polecam : Smite + Flash / Ghost . Przy Gangowaniu polecam używać Kombinacje Skili : Q , E , W , Q , E , R( uważajcie na Energie ponieważ on jest bardzo energiożerny , dlatego polecam używanie Passywa Jego) . Gdy chcecie uciekać polecam użyć W do Warda , mioniona , gdyż bardzo jest to przydatne przy np. Ashe .

Solo top

Solo top jest bardzo dobrą linią dla Lee Sina , gdyż ma bardzo dużo Hp + sporo Ad i przy runkach dużo Armora , Magic resista ... Polecam wziąść tutaj flash + teleport .. Jego skille bardzo przydają się na solo top - ulti + W + Q + E = Masakryczny DMG !

Masterki

Tutaj polecam 21/9/0 lub 9/21/0 .

Runy

Tutaj polecam : Quintessence Na 2,25AD x 3 , Sealsy pod Armora , Glypshy pod Magic resist , Marki pod AD . Te runy gwarantują nam dobry start + duże DMG .

Tutaj chyba zakończe swój poradnik . Dziękuje wytrwałym za przeczytanie i przepraszam że bez grafiki , ale szczerze mówiąc to na szybkiego było (wrazie co pisać w komentarzach jak o czymś zapomniałem .)

Opublikowano

Aż nie chce mi się czytać. Dodaj grafikę trochę zdjęć i będzie lepiej wyglądać a wtedy przeczytam ;-)

eune

Opublikowano

Nie musisz czytać; > Ja to napisałem , jak ktoś będzie chciał to przeczyta jak nie to nie ; p

Opublikowano

Troszkę papierowaty lee na tym buildzie ;< Tego blooda tak odrazu bym raczej nie robił, lepszym rozwiązaniem byłoby tri force -> atmog i ew. bloodthrister + resy, armor

Dodaj zdjęcie, kolorki i leci lajk ;)

PS. W chuj teraz tych buildów do mnicha, nie?

xxcafs.png
Opublikowano

5 poradnik do mnicha, nie będę czytać bo nieschludne, jak jesteś tak leniwy jak ja to kręć video poradnika i ruszaj ustami, odbiorca nie musi wtedy czytać, żeby odnaleźć najważniejsze treści.

Opublikowano

Tak jak koledzy, jak chcesz pisać poradniki to nie na "Odwal się" tylko się przyłóż, albo w ogóle nie pisz.

Dla ogarniętych Lee nie potrzebuje Flash'a. Brakuje mi w poradniku wielu rzeczy.

Poprawisz to ładnie to dodam do spisu.

Opublikowano

Poprawić mogę jutro bo teraz mi się nie chce (obecnie zajęty jestem) .. Co Do flasha ... Flash jest przydatny na każdą postać nie zależnie od rodzaju ... Można nim przeskoczyć ściany itp. Na większym Elo jest jednym z najlepszych skili ...

Opublikowano

Mój Bożee.... Co to ma być ? Piszesz że wyjaśnisz late game. A o tym prawie nic nie ma...

Powoli, żegnam się z wami, moi kochani userzy <3

95% mówi samo za siebie, tyle starań żeby wbić te dzisiejsze 400 postów, pomagając zarobić te AŻ 53 lajki.

No cóż... Raczej już nie wrócę, tylko czekać na dodatkowe 5% od kochających mnie adminów, pozdrawiam all !

Opublikowano

Nawet nie doszedłem do końca, bo mi się odechciało czytać. Poza tym składanie Trinity na Lee Sina to jak kupienie Dorans Ringa na Kennena. ;)

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Tak , dokładnie. Jestem tego samego zdania co kolega wyżej...

Powoli, żegnam się z wami, moi kochani userzy <3

95% mówi samo za siebie, tyle starań żeby wbić te dzisiejsze 400 postów, pomagając zarobić te AŻ 53 lajki.

No cóż... Raczej już nie wrócę, tylko czekać na dodatkowe 5% od kochających mnie adminów, pozdrawiam all !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...