Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] AMX 40

Pehowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja go nie polecam, poza pancerzem to nic specjalnego to on nie ma. Ale warto się nim przemęczyć żeby pośmigać prawdziwymi AMX'ami.

signature.png

Opublikowano

W drzewku medów zabawa zaczyna się od 5-6 tieru. Poprzednie czołgi mimo iż nieźle opancerzone nie nadają się do gry. Polecam przeskoczyć free expem.

Opublikowano

Wolne doświadczenie, 5% expa z bitwy [kiedy przyjmujemy że całość to 105% a 5% bierzemy z 100%]jest dostępne jako wolne. Możesz go w dowolnym drzewku użyć.

Opublikowano

ja miałem 24k wolnego expa, w ten sposób przeskoczyłem amx 38, amx 40 i jeszcze w amx12t zbadałem wszystkie moduły

World of Tanks

NICK:Dikej007

CZOŁGI: IS3,T50,M4 Sherman,S-51

wotbigbar03.jpg

Opublikowano

Czołg to totalna kicha ( jedynie pancerz dobry ), ale go przebrnąłem ( bez wolnego doświadczenia ) i mam już amx 12t więc naprawdę warto się pomęczyć ;) Ta linia czołgów ( jak większość ) zaczyna się od V tiera i tu również mamy do dyspozycji całkiem nowego systemu przeładowania pocisków zwanym "rewolwerem"

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

ja myślałem że mogę złoto wymienić na wolne doświadczenie a tu na odwrót to chyba nie zbadam tak predko tego AMX 12t

1hcnwg.png
Opublikowano

Za złoto to możesz zamienić doświadczenie uzbierane np. na Mausie czy na jakimkolwiek innym czołgu na wolne doświadczenie. Sam jeżdżę tym czołgiem i naprawdę totalna kicha, a co najlepsze to niby jest light tank a ma pancerz większy od swojego francuskiego ciężkiego odpowiednika tego samego tieru. Ale i tak wolę ten czołg ponieważ wszystko nadrabia tym działem (niepowiem żeby to było jakieś zajebiste ale i tak lepsze od działa odpowiednika).

11cc1be4064edda5addd6e1.png
Opublikowano

W nim można się uśmiać ze wzgórza z El Haluf ciągnie się 50km/h a później na równej drodze zwalnia do 15km/h :D

1324978961-U410534.png

Doradca w grze World of Tanks

Opublikowano

No dla posiadaczy tego typu czołgu radze kupić Relanium bo wkurwia.

a jeśli kupię działko 75mm SA32 to dobry dmg itp?

1hcnwg.png
Opublikowano

Dobry dmg ale przeładowanie długie KW już nie przepenetrujesz... Zadaje po ok.100dmg i przeładowuje ok. 6sek (w porównaniu do pz3/4 2 sek dłużej ;P)DAJ LIKE

1324978961-U410534.png

Doradca w grze World of Tanks

Opublikowano

Całkiem dobry pancerz ma, ale jest niesamowicie wolny i strasznie słabe działo ma. Najlepsze działo już ujdzie w tłoku, ale jest wolne i ma słabą penetrację. Jednak warto jest, ponieważ potem jest AMX12t, którym sobie aktualnie śmigam i jestem z niego całkiem zadowolony. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...