Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sie stanie ? głupi żart ktorego żałuje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elo dzis zamowilem pizze koledze ktory mnie wkurwil za 50zl ( sam wybierałem skład, ananas,kebab blee) no i do tego 4 sosy czosnkowe

co sie stanie jesli on tego nie przyjmie? oberwie mi sie ?

NO PAIN

NO GAIN

Opublikowano

Ta, sprawdza Twój numer, zadzwonią na policję i dostaniesz 30 lat więzienia. ;d

A tak serio to nie wiem ,ale mają pewnie wykaz połączeń, więc jak się kolega wkur*i to mógłby się ubiegać o dociekanie.

Ten rap to inny wymiar, z kosmosu biorę każdy panczlajn,
Ciebie podobno nic nie zatrzyma? #Grawitacja
Naginam prawa, rządzę fizyką, istny Newton w wersach,
bo zostawiam Cię na glebie suko.. w cząsteczkach.

Opublikowano

nic Ci nie zrobią lol..

Chyba, ze sprawdzą numer i zadzwonią do Ciebie namierzając twój dom i rodzinę.

Wtedy będziesz musiał zmienić swoją tożsamość oraz uciec do meksyku. Tam jako profesjonalny zbieracz kawy prowadzić spokojnie życie z wiedzą, że robiąc koledze kawał uciekłeś przed służbami sprawiedliwości.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Nękanie (w języku angielskim stalking) polega najczęściej na celowym, uporczywym i długotrwałym działaniu skierowanym przeciwko danej osobie, którego celem jest upokorzenie i dezorganizacja jej życia. Nękanie polega na podejmowaniu powtarzających się i uporczywych działań wobec danej osoby, np. wysyłanie smsów, głuche telefony, rozpowiadanie i rozpowszechnianie informacji z życia osobistego lub zawodowego danej osoby, publikowanie w internecie, plakatowanie okolic miejsca zamieszkania lub pracy, szantażowanie ujawnieniem tajemnic, kierowanie gróźb, śledzenie, wyczekiwanie godzinami w miejscu zamieszkania lub pracy.

Stalking jest często powiązany z czynami karalnymi tj. obrazą i zniewagą, zniszczeniem mienia, przemocą domową. Przykładowe zachowania definiowane jako stalking to śledzenie ofiary, osaczanie jej (np. poprzez ciągłe wizyty, telefony, smsy, pocztę elektroniczną, podarunki) i ciągłe, powtarzające się nagabywanie. Działania te są szczególnie niebezpieczne, gdy mogą przybrać formę przemocy fizycznej zagrażającej życiu ofiary.

W chwili obecnej w polskim prawie funkcjonuje już przepis, który definiuje przestępstwo nękania. Nowelizacją, która weszła w życie 6 czerwca 2011 r. został dodany do kodeksu karnego art. 190a definiujący nowy typ czynu zabronionego. Pokrzywdzeni stalkingiem mogą zatem i powinni szukać pomocy na drodze postępowania karnego i/lub cywilnego korzystając z nowych i istniejących uprzednio uregulowań.

W przypadku jeżeli sprawca stalkingu dopuszcza się w ramach swojego działania naruszenia dóbr osobistych, takich jak: wolność, cześć, nazwisko, wizerunek, tajemnica korespondencji, nietykalność mieszkania (art. 23 kodeksu cywilnego) pokrzywdzony może poszukiwać ochrony również na drodze procesu cywilnego (art. 24 kodeksu cywilnego).

Osoba, która w celu dokuczenia innej osobie złośliwie wprowadza ją w błąd lub w inny sposób złośliwie niepokoi podlega karze ograniczenia wolności, grzywny do 1.500 złotych albo karze nagany (art. 107 kodeksu wykroczeń). Ściganie odbywa się w postępowaniu wykroczeniowym.

Jeżeli sprawca nękając swoją ofiarę popełnia przy tym jakiekolwiek przestępstwo (np. zniesławienie, zniszczenie mienia, naruszenie miru domowego itd.) ściganie może odbyć się na drodze postępowania karnego również o te czyny.

Sądy mogą ukarać sprawcę, nałożyć na niego obowiązek naprawienia szkody lub zapłaty zadośćuczynienia za krzywdę. Istnieje również możliwość orzeczenia przez sąd zakazu zbliżania się do domu ofiary lub kontaktowania się z nią. Możliwa do uzyskania ochrona jest za każdym razem inna i zależy od okoliczności każdej sprawy.
Od 6 czerwca 2011 r. w kodeksie karnym zostało zdefiniowane przestępstwo nękania:
Art. 190a.
&1. Kto przez uporczywe nękanie innej osoby lub osoby jej najbliższej wzbudza u niej uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia lub istotnie narusza jej prywatność,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
&2. Tej samej karze podlega, kto, podszywając się pod inną osobę, wykorzystuje jej wizerunek lub inne jej dane osobowe w celu wyrządzenia jej szkody majątkowej lub osobistej.

&3. Jeżeli następstwem czynu określonego w § 1 lub 2 jest targnięcie się pokrzywdzonego na własne życie, sprawca

podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.

& 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Przestępstwo nękania jest ścigane na wniosek pokrzywdzonego, co w praktyce oznacza, że do wszczęcia postępowania konieczne będzie zawiadomienie organów ścigania przez osobę tym przestępstwem pokrzywdzoną. Jednak już w chwili złożenia wniosku postępowanie będzie toczyło się z urzędu, a osoba pokrzywdzona nie będzie musiała wcielać się w żadną rolę procesową w postępowaniu sądowym. Będzie ona natomiast mogła obok oskarżyciela publicznego popierać akt oskarżenia jako oskarżyciel posiłkowy.

Elo

s2c77Oa.png

Opublikowano

Kolega zaplaci a ty dostaniesz od niego wpier... i oddasz mu 50 dyszek

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

@arko, przecież to nie jest stalking...

koleś zadzwonił raz, a nie robi tego non toper. Nie da się tego pod stalking podciągnąć...

@topic.

Pewnie zadzwonią do Ciebie, i zażądają Twojego adresu, postraszą policją i chcesz czy nie, musisz im podać swój adres.

zabulisz 50zł i będziesz tą pizze wpierdzielał z płaczem.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Hehe jeju nie będą chyba o 50 zł policją straszyć, po prostu kolega odmówi, że nie zamawiał nic i tyle pojadą se, powinni być chyba na takie coś przygotowani, ale żart bardzo głupi, nie mam pojęcia co w tym jest fajnego :D

Ja bym się ucieszył nawet jak bym nie zamawiał noi kupiło by się to pizze :)

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Weteran
Opublikowano

Mogą być również zdenerwowani i cię szukać, albo to oleją jak nie odbierzesz telefonu i po sprawie..

Mogłeś zadzwonić z budki telefonicznej ;d

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Krzyztofa, wyobraź sobie że takich 3 dzieciaków robi sobie "żarcik" na podobne kwoty co miesiąc.

kasa drogą nie chodzi.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Pewnie z tego numeru już pizzy nie zamówisz :)

O 50zł raczej nie pójdziesz siedzieć... -.-

W najgorszym wypadku sam zjesz tą pizze.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Kolega Ci "wpierdoli". A oni nie powinni Ci nic zrobić. Koledzy zamówili na lekcję pizze to ksiądz dostawce wywalił ze szkoły i nic nie było.

1359062624-U334301.png

Opublikowano

Mądry to ty nie jesteś ^^ Myśle ze na pewno weźmie bo po co mu kłopoty i wg zawracanie tyłka pierdołami. Gorzej jak się dowie ze to ty

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Opublikowano

Albo dostaniesz opieprz, albo pójdzie to Twojem mamy/taty-zalezy gdzie będzie gorzej.

Nie słuchaj wiary, na pewno nie pójdziesz to kicia.

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

kto powiedział że pójdzie do kicia, kuźwa mać...

to że pizzeria może to zgłosić, to najwyżej dostałby pouczenie, albo karę pieniężną, a nie od razu siedzieć... zresztą za tak małą kwotę pewnie dostał by co najwyżej postępowanie opiekuńczo - wychowawcze

Postępowanie opiekuńczo-wychowawcze:

W postępowaniu tym sąd stosuje środki wychowawcze, które są wymienione w art. 6 Ustawy i są to:

- udzielenie upomnienia,

- zobowiązanie nieletniego do określonego postępowania, a przede wszystkim do: naprawienia wyrządzonej szkody, przeproszenia pokrzywdzonego, podjęcia nauki lub pracy, powstrzymania się od przebywania w określonych miejscach czy środowiskach, spożywania alkoholu, zażywania narkotyków lub innego środka odurzającego,

- ustanowienie nadzoru rodziców lub opiekuna,

- ustanowienie nadzoru organizacji młodzieżowej, społecznej, zakładu pracy czy osoby godnej zaufania, jeżeli udzielą poręczenia za nieletniego, lub nadzoru kuratora,

- skierowanie do kuratorskiego ośrodka pracy z młodzieżą,

- orzeczenie zakazu prowadzenia pojazdów mechanicznych,

- orzeczenie przepadku rzeczy, które nieletni uzyskał z popełnienia przestępstwa, np. rzeczy, które ukradł,

- umieszczenie go w instytucji lub organizacji powołanej do przygotowania zawodowego, w rodzinie zastępczej, placówce resocjalizacyjnej lub opiekuńczo - wychowawczej.

Jeżeli sąd stwierdzi u nieletniego niedorozwój umysłowy, chorobę psychiczną lub inne zakłócenie czynności psychicznych, bądź też nałogowe spożywanie alkoholu, zażywanie narkotyków czy innych środków psychotropowych w celu wprowadzenia się w stan odurzenia, może umieścić go w szpitalu psychiatrycznym lub innym odpowiednim zakładzie leczniczym.

Może jednak również orzec umieszczenie w zakładzie pomocy społecznej lub placówce opiekuńczo - wychowawczej, jeżeli zachodzi potrzeba jedynie zapewnienia nieletniemu opieki wychowawczej.

Są to środki lecznicze.

Stosuje się je po przeprowadzeniu specjalnego postępowania zbliżonego do postępowania opiekuńczo - wychowawczego.

Jeżeli sąd orzeka jako środek leczniczy umieszczenie w szpitalu psychiatrycznym lub zakładzie tego typu, może to zrobić jedynie po przeprowadzeniu badań nieletniego przez co najmniej dwóch biegłych lekarzy psychiatrów.

Sąd rodzinny może również zobowiązać do określonych działań czy zachowań rodziców np. do poprawy warunków bytowych nieletniego, współpracy ze szkołą czy do naprawienia szkody, którą nieletni wyrządził swoim czynem. W wypadku gdy rodzice lub opiekun nieletniego uchylają się do wykonania obowiązków nałożonych na nich przez sąd rodzinny, sąd ten może wymierzyć im karę pieniężną w wysokości od 50 do 1500 złotych. (art. 8 § 1. upn.)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

przyjdzie 3 murzynów a po tym spotkaniu zapomnisz gdzie masz przód a gdzie tył

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

Zależy jaką masz z nim znajomość :D

Jak miałeś z nim konflikty, to raczej nastaw się na coś innego :D:D:D

Tak to daj mu ta kasę i przeproś i tyle. :rolleyes: :OxD

EXPmIpC.gif

Opublikowano

kolega był zmuszony kupić pizze z kebabem i ananasem <beka> haha :D

temat do zamkniecia nic mi nie zrobili

NO PAIN

NO GAIN

Opublikowano

Na H*J mi żart zrobiłeś jak się przyznałeś do niego i przyjąłeś wszystko na klate;]

Ale gdyby ten Twój kumpel nie przyjął pizzy ( ja bym tak zrobił ) to by dzwonili pod ten numer . a później mogła by być kara pieniężna.

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

up temat juz zamknięty wiec sobie nie nabijaj postow

kolega był zmuszony kupić pizze z kebabem i ananasem <beka> haha

:D

on kupił ją... i nawet nie wie że to ja bo jego brachol mi to powiedzial

NO PAIN

NO GAIN

Opublikowano

i w tym momencie to ty wyszedłeś na frajera, jak zapłacił to pewnie 50zł dziury w budżecie mu nie zrobi, a ty jeszcze zamówiłeś, podałeś skład, hehe chciałbym mieć takich wrogów, to jednak prawda, że największym przyjacielem jest wróg. x]]]

supremeLogo1.gif

Opublikowano

to ty chyba nie wiesz jakie zarty my se robimy? -_-

ostatnio na obozie mi zrobil tak ze jak otworzylem kole i przylozylem gwint do pyska to mentos wpadl i caly bylem w koli albo deske od klopa wysmarowal super glu

NO PAIN

NO GAIN

Opublikowano
ostatnio na obozie mi zrobil tak ze jak otworzylem kole i przylozylem gwint do pyska to mentos wpadl i caly bylem w koli albo deske od klopa wysmarowal super glu

o kurwa. przejebane.

myślę, że pizza już doszła w przeciągu tych 30+ godzin, więc nie ma sensu ciągnąć tego tematu dalej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...