Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Shyvana vs Yorick

eXotiCPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ale zależy co chcesz, no bo i Shyvana możesz na topa i jungle iść a Yorickiem tylko topa więc nie wiem, ale na topie duży lepszy Yorick

Shyvana:

+dobra jungla, top ujdzie

+ładne ganki z ultem

+na 3x3 potrafi wycarrować grę

-brak CC

-lepszym rozwiązaniem na topa jest Yorick

Yorick:

+bardzo dobry na topie, healuje się z ghostów więc długie utrzymanie na linii

+slow z ghosta na W

+w early musi kopać zrobić bo w late jedynie pod tanka działa dobrze

-hmm teraz jakoś nie ogarnę, jak przypomnę co ma to dopiszę

Opublikowano

Wydaje mi się, że Shyvana to o wiele lepszy pick.

Nie miałem okazji grania Yorickiem, jednak grając Shyvana (która była wtedy w rotacji) zawsze wychodziłem ze statami 10/0 grając ranki.

Shyvana to bardzo dobry tank z dobrym dmg i szczerze na solo topie jest wg mnie chyba jednym z najlepszych picków.

Jedyne czego jej brakuje to jakiegokolwiek slowa/stuna ale i bez tego daje sobie rade.

07be881a3e09b3d3.jpg

Opublikowano

Ktoś tam mówił że yorickiem się junglować nie da.Nie prawda yoric spokojnie daje rade w jungli jego problem to kiepskie ganki.Na solo topie imo yoric dużo lepszy niż smoczyca ona to głównie jungler.Obie postacie dość ciekawe i są dobrymi offtankami wybieraj co wolisz jungle(shyvana) czy solo topa(yoric).

Opublikowano

Ja osobiście polecam shyvane bo jest według mnie "bardziej tanky". Do tego ma lepszą jungle, lepsze ganki, lepszy late game.

A yorick dobry jest tylko w early i w mid game. Później jest "kupą". Poza skopiowaniem swojego ad carry zadaje średni dmg. No i do 1 recalla ma średni sustain na linii.

Opublikowano

Jeżeli chcesz iść na solo top'a - Yorick, a jeżeli do jungli - Shyvana. Moim zdaniem Yorick wytrzyma dłużej na solo niż Shyvana.

Wróciłem ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...