Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Konfiguracja kilku pluginów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

1.Nie wiem jak skonfigurować plugin Essentials żeby gracze mieli dostęp tylko do komendy /back czyli do powrotu miejsca śmierci. Jeśli istniałby plugin zastępczy który pozwoli tylko na powrót do miejsca śmierci prosiłbym o link.

2. Jak ustawić drop jabłek i zlotych jabłek w pluginie Apple Tree

3. Chcę plugin LiveMC skonfigurować tak aby można było jeść diamenty, wskrzeszać innych graczy (którzy stracili wszystkie życia) tracąc samemu jedno życie. Nie wiem co znaczą te linijki w konfiguracji:

LifeCost = 100

BuyingEnabled = false

Prosiłbym o wytłumaczenie mi wszystkiego. Z góry dziękuję. Posypią się lajki!

Opublikowano

2. :D

Tutaj masz ładnie:

?disabledWorlds - (comma-delimited string) what worlds this plugin should ignore
?CanDropDecay - (true/false) Whether or not apples drop on decaying leaves.
?GAChance - (number between 0 and 1) The chance of a golden apple drop. 5% = 0.05
?CanDropGold - (true/false) If golden apples can drop.
?AChance - (number between 0 and 1) The chance of an apple drop. 5% = 0.05
?CanDropCocoa - (true/false) if cocoa beans can drop
?CBChance - chance of cocoa beans All percentage settings also have a "Decay" counterpart,
which allows for different probabilities for break vs decay

A jak nieznasz angielskiego to :

Jak znajde to dam edita ;D

Opublikowano

?disabledWorlds - (comma-delimited string) what worlds this plugin should ignore - to ignorujemy jak sam autor napisał
?CanDropDecay - (true/false) Whether or not apples drop on decaying leaves. - czy zwykłe jabłka mają wypadać z rozpadających się liści.
?GAChance - (number between 0 and 1) The chance of a golden apple drop. 5% = 0.05 - Szansa na wylosowanie złotego jabłka
5%=0.05 gdy np chcesz aby było to 1% musisz wpisać 0.1
?CanDropGold - (true/false) If golden apples can drop. Czy złota jabłka mogą wypadać
?AChance - (number between 0 and 1) The chance of an apple drop. 5% = 0.05 - to samo co z złotymi jabłkami tylko w tym wypadku są to zwykłe
?CanDropCocoa - (true/false) if cocoa beans can drop - Cocoa beans mogą wypadać
?CBChance - chance of cocoa beans All percentage settings also have a "Decay" counterpart,
which allows for different probabilities for break vs decay
Co samo co ze złotymi i zwykłymi w tym wypadku będzie to cocoa beans
Legenda:
True - prawda (czyli tak)
False - fałsz (czyli nie)
number between 0 and 1 - numer między 0 i 1 czyli chcemy 100% wpisujemy 1

Przetłumaczyłem to sam jeżeli są jakieś błędy to przepraszam ale angielskim nie błyszcze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...