Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Dedyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolega zrobił serwer dedykowany, ja mam tam być technikiem. Dał mi dostęp do FTP, navicat i putty, wszystko działa. Tylko jak zrobiłem klienta, wchodzę w grę jest błąd połączenia z serwerem. Jeśli ktoś wie jaka może być tego przyczyna proszę o pomoc.

Nie wchodzę na to konto, jak coś chcesz pisz do ~Bardas~

Opublikowano

A jak się na serwerze sprawdzało bo nie pamiętam? Ale mam game od nismo więc tam jest 1234abcd5678efgh i drugie testtesttesttest.

Opublikowano

sprawdź czy masz dobrzę root edytowane, przede wszystkim sprawdź czy porty dobre masz....

Opublikowano

Pong jest identyczny w kliencie i na serwerze. Root dobre, jeszcze się kolegi o porty zapytam.

Opublikowano

pong nie ma nic do tego. Przy złym pongu cały czas miałbyś napis: "Logowanie".

Zasadnicze pytanie. Odpaliłeś skryptami channele? Czy są one ... lub OFF ?

Sprawdź czy klient & pliki serwerowe są z tego samego roku, np klient 2010 - pliki 2010.

• Usługi webmasterskie (front & back)
  • Administracja systemami baz danych (SQL & noSQL)
  • Administracja serwerami Unix/BSD
  • Administracja & konfiguracja CMS (Wordpress itp)
  • Administracja & konfiguracja silników for (IPBoard / MyBB itp)

< Klik >

Opublikowano

Serwer jest włączony poprzez użycie komend odpalających ?

dla przykładu:

cd /usr/home/rw3 && sh start.sh

*

* - komenda może się różnić składnią, ale to już od SF zależy.

• Usługi webmasterskie (front & back)
  • Administracja systemami baz danych (SQL & noSQL)
  • Administracja serwerami Unix/BSD
  • Administracja & konfiguracja CMS (Wordpress itp)
  • Administracja & konfiguracja silników for (IPBoard / MyBB itp)

< Klik >

Opublikowano

hahah to jesteś pro technikiem jak na własny serwer się zalogować nie umiesz..

zrób od nowa na plikach badara i będziesz miał spokój .:)

Opublikowano

Serwer nie mój i nigdy nie stawiałem dedyka. Zajmuję się edycją klienta i navicat. Na badara to samo.

Opublikowano

uruchom serwer i wpisz /ps

i wklej tu procesy ktore masz otwarte :)

Tak, pokaż to..

Raczej pada Ci bo coś zjebałeś, albo porty złe w cliencie :F

@EDIT

daj tu syserr..

Opublikowano

Zajebisty technik, który nie potrafi sprawdzić portów/pongu/procesów. ^-^ Poza tym, navicat to tylko KLIENT mysql, nie 'zajmujesz się navicatem' tylko mysql, czyli bazą danych.

Opublikowano

Błąd podczas łączenia z serwerem... jak sama nazwa wskazuje błąd czyli coś jest niesprawne. Prawdopodobnie IP/Porty/Proces Logowania.

Sprawdzasz w wierszu poleceń netstat -a jakie masz połączenia wychodzące podczas przyciśnięcia przycisku zaloguj w kliencie. Analizujesz porty i ip, które uzyskałeś z wiersza poleceń i porównujesz to do ip i portów z Procesu Logowania (auth). Wszystko się zgadza to wina leży gdzieś w ruchu na sieci. Sprawdzasz czy może Ci nie blokuje firewall połączenia, logujesz na jakiś inny prywatny serwer metin2 przez np. przez moda. Wpuściło Cię na serwer to oznacza, że wina leży nie po Twojej stronie a stronie serwera. Jeśli masz firewalla systemowego na BSD to go wyłącz, możliwe, że źle skonfigurowałeś, przeanalizuj reguły lub daj cynk osobie, która go konfigurowała, że jest coś nie tak. Wygląda na ruch w porządku..? Sprawdź czy w ogóle te auth jest podniesione (komenda ps -aux), możliwe, że dałeś ./start.sh a serwer zaraz się wyłączył bo mu w locale brakowało jakiegoś przecinka.. Zaglądaj w syserr, człowieku bo zginiesz..

50596142255057180250.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...