Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[C++] Winsock i przechwytywanie pakietów wysyłanych do "przeglądarki" przez serwer.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie drogich użytkowników!

Uczę się Winsock i na razie co umiem zrobić to aplikacje klient-server. Klient wysyła wiadomość do serwera, a serwer mu odpisuje:)

Chciałbym zrobić aplikacje która przechwytuje pakiety wysyłane przez serwer do "przeglądarki"(nie wiem czy mogę tak powiedzieć).

O co mi chodzi? Po prostu chciałbym odbierać pakiety wysyłane przez jakiś tam serwer do naszego komputera, i które są odbierane i analizowane przez przeglądarkę.

(Widziałem aplikacje tego typu i aby ona działał potrzeba było w przeglądarce ustawić serwer proxy na 127.0.0.1 i jakiś tam port.)

Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłem o co mi chodzi, ale myślę że dość zrozumiale.

Ma ktoś jakieś pomysły jak to można by to wykonać, jakieś source podobnej aplikacji, funkcje które do tego się nadają?

eh...

Weteran
Opublikowano

Jeśli chodzi o przechwytywanie pakietów, to pewnie chodzi ci o sniffera, pobierzesz to z googli ;]

...lecz po przeczytaniu tematu, stwierdziłem że chodzi ci o po prostu client która pobiera informacje wysyłające przez stronę.

Po prostu wysyłasz zapytanie pod odpowiednie ip i portem 80, następnie oczekujesz na odpowiedź.

Za bardzo nie pamiętam jak te zapytania brzmiały, spróbuj coś takiego "GET /index.html \n".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...