Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem/Pytanie]Ban zakresu neo?

Andraf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ludzie. Pytanie kieruje głównie do administracji. Ciężko określić dział, gdzie powinien być ten temat, więc proszę o ewentualne przesunięcie go. Może mi ktoś wytłumaczyć, czemu na firewallu wycięliście zakresy (niektóre, albo wszystkie - nie wiem) neostrady? Od tygodnia myślałem, że to MPCforum padło, ale ktoś mi powiedział, że jemu działa. Nie myśląc wiele - inna przeglądarka - nie działa - czyli nie ban w cookies. Dalej, odpalam TOR'a i co? MPCforum śmiga ładnie. No to oznacza to tyle, że albo coś namieszałem w systemie, albo jest zbanowany zakres neostrady. No to 1 - ping, później tracert i na końcu próba odpalenia MPCforum z innego systemu operacyjnego (debiana) i co? Klapa! Więc możliwości są 2. Albo został wycięty zakres TPSA na firewallu, albo macie jakąś awarię. Ktoś mi to wytłumaczy?

I jeżeli to naprawdę wycięty zakres na FW - czemu za jednostkę ( bo obstawiam, że ktoś coś przeskrobał ) cierpi ogół? Na MPCforum jestem od prawie 4 lat i nie wiedziałem, że kiedyś przymusowo będę musiał się z nim rozstać. Przeglądanie przez TOR'a jest na tyle niewygodne, że dalsze moje bytowanie tutaj nie ma sensu.

fix'd - Mi działa, to i reszcie użytkowników pewnie też. Czyżby awaria?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...