Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zmienić enchantowanie na normalny alfabet?

Tomhsg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Wiecie jak zrobić ,żeby zamiast jakichś znaczków w enchantowaniu wyświetlały się normalne ,Polskie litery?(np zmora stawonogów) a nie jakieś AGSAdfDSFSADFSAGA :D

z góry dzięki

Opublikowano

Wchodzisz tam gdzie masz zainstalowanego minecrafa ( domyślnie w dane aplikacji, wchodzisz w nie przez okno uruchom wpisując appdata lub %appdata%) [zalezy od systemu] .minecraft->bin->minecraft.jar i tam wchodzisz do pliku font, kopiujesz default.png na pulpit, zmieniasz jego nazwe na alternate.png , wrzucasz do pliku font (podmieniasz) i tada, powinieneś mieć zrobione ;)

Kochanie wróciłem :yay: 
Nie no, żartuje.

Chociaż...

• 1 rok później...
Opublikowano

Tego tak sie nie da zrobic.można co najwyżej podmienić pliki i będą bardziej zrozukiwłe słoww które nic nke znaczą(enchant jest losowy).można zainstalować moda enchant view i wteey pokazuje nazwy enchantów ale on działa tylko singlu

xxx

Opublikowano

Polecam robic SS przed kazdym enchantowaniem nawet jesli w jenzyku enchantu.

MQpg.png

| Polub ten Post | Sygnatury na Zamowienie | Bannery | Loga |

Opublikowano

Ja to kiedys zmienilem tak jak kolega mówil , i mi wszystko dzialalo ;)

Wchodzisz tam gdzie masz zainstalowanego minecrafa ( domyślnie w dane aplikacji, wchodzisz w nie przez okno uruchom wpisując appdata lub %appdata%) [zalezy od systemu] .minecraft->bin->minecraft.jar i tam wchodzisz do pliku font, kopiujesz default.png na pulpit, zmieniasz jego nazwe na alternate.png , wrzucasz do pliku font (podmieniasz) i tada, powinieneś mieć zrobione ;)

Pomoglem? Daj Like To Pomaga!

xy41b6u4apxo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...