Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czym się różnią firmy kart graficznych ?

Slawolologg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hello. Mam pytanko: Czym się róznią firmy kart graficznych ? Chcę sobie zakupić Radeon hd 6870. Mam przeznaczone na to 800zł. Jest dużo firm i nie wiem którą najlepiej wybrać. Czym się te firmy różnią ? będzie różnica wydajności w grach ?

Opublikowano

Czasem wydajnością (Między 560Ti HAWK, bądź 448 core, a kartą od gigusia to przepaść), najczęściej chłodzeniem i taktowaniem. W tej cenie szukaj GTX560Ti...

Opublikowano

Czasem wydajnością (Między 560Ti HAWK, bądź 448 core, a kartą od gigusia to przepaść), najczęściej chłodzeniem i taktowaniem. W tej cenie szukaj GTX560Ti...

boże ... co wy macie z tymi GeForcami 560 ti !!! mnie to nie interesuje. zadałem pytanie czy wydajność w grze mi spadnie lub sie podniesie jak np złą firme wybiore ...
Opublikowano

boże ... co wy macie z tymi GeForcami 560 ti !!! mnie to nie interesuje. zadałem pytanie czy wydajność w grze mi spadnie lub sie podniesie jak np złą firme wybiore ...

Jest w podobnej cenie, a oferuję większą wydajność, więc zastanów się dwa razy.

Podam na przykładzie GF:

Taki HAWK lub 448 core jest bardzo podatny na o/c co wyróżnia go spośród innych. HAWK'a wyżyłujesz na GTX570, a 448 na podobną wydajność GTX580. Teraz podam przykład GTX560Ti od Asusa. No niby ma te 15-20% wydajniejszy cooler (co w praktyce równa się 5-10% max), ale nie jest tak podatny na o/c.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...