Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nowy w lol`u :D

Idefis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Jestem nowy w League of Legends lecz roche pogralem ^^, mam juz 4 lv :OxD, i mam pare pyta? co do gry:

1- Co znaczy MID?

2- Jak sie kupuje nowe postacie?

4- Po co, na co sa i co daja runy?

5- Jak sie kupi jakas postac wolno jej dawac specjalne umiejetnosci?

6- Jaka postac sugerujecie na zabijanie przecinikow nowemu graczowi

7- O co chodzi w zakladce " Specjalizacja " ?

8- Jak sie odblokowuje w zakladce " Czary " nowe umiejetnosci?

9- Oplacza sie kupowac te jak by itemy w trakcie rozgrywki gdzie pirze zalecane ( czy cos w tym stylu )

10- Sa hakerzy?

Sory za tyle pyta?, ale za to wynagrodze ^^

1370985415-U261426.png

ID PlayStation3 -> IdefisKiller

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/324022-tutpodstawowe-pojecia-w-league-of-legends-i-wiele-wiecej/

1. Mid - środkowa linia

2. Masz taką skrzynkę pomarańczową pod lvl -> wchodzisz w nią -> zakładka bohaterowie

3. nie ma :D

4. Runy to takie wspomagacze które mogą dać kopa np. w początku gry

5. Jedyne specjalne umiejętności to są "Mastery" oraz "Skille przywoływacza". Innej odpowiedzi nie mogę Ci udzielić

6. Ashe, Master Yi

7. Specjalizacje - tam rozdajesz takie umiejętności, ale narazie za dużo z nimi nie zrobisz

8. Po wbiciu lvl

9. Zależy, czasem zalecane są dobre, czasem do dupy.

10. Nie ma.

he?

Opublikowano

1 - Mid lane = Środkowa linia

2 - Skoro grałeś już w LoLa, w kliencie masz zakładki, kliknij w tą złotą/pomarańczową skrzynkę na górze przy twoim nicku

4 - Runy są po to, aby wzmacniać nasze statystyki, chodzi mi tutaj o pancerz, siła ataku itp itd.

5 - Kupisz postać = Możesz nią grać kiedy tylko chcesz, o ile nie grasz drafta i jej nie zbanują / Nie możesz dawać jej umiejętności, tylko podczas gry w fazie "levelowania"

6 - Tryndamere

7 - Specjalizacje to są bonusy w grze, coś jak runy tylko za darmo oraz dają różne efekty, co poziom PRZYWOŁYWACZA (konta) dostajesz 1 punkt specjalizacji, można ich zdobyć 30.

8 - Każdy czar wymaga od Ciebie jakiś poziom Przywoływacza, w trakcie wbijania poziomów, stopniowo będą one się same odblokowywać.

9 - Zalecane ? Hmm, najlepiej grać pod swój build, ale jak na początkującego owszem, jest to dobre rozwiązanie.

10 - Hakerzy ? Nie spotkałem takowych.

Teraz moje pytanie, czemu nie ma trzeciego punktu ? o.O

Opublikowano

Jak sie zdobywa runy?

Jak sie zdobywa "Mastery" "Skille przywoływacza" i co one daja?

P.S.

Zapomnialem o 3 :P xD

1370985415-U261426.png

Opublikowano

Runy można kupić w sklepie.

Skrzyneczka => Runes / Runy

Zależnie jakie Ci się podobają, takie kupujesz (najlepiej poczekaj do 21 poziomu)

Mastery i Skille przywoływacza zdobywasz podczas "levelowania", czyli mastery dostajesz 1pkt co 1 lvl, skille = czary dostajesz zależnie od tego poziomu, którego wymagają. Co one dają ? Wzmacniają Cię podczas gry (twojego bohatera), dodatkowo czar nie tyle co może Cię wzmocnić, ale np w znacznym stopniu poprawia szybkość junglowania, dzięki nim możesz zadać "dodatkowe" obrażenia innym bohaterom, uleczyć się, lub co tam jeszcze jest, to sam sobie poczytaj :) - jest to jak dodatkowa umiejętność bohatera, można mieć ich 2.

Opublikowano

Ostatnie pytanie i mozna zamknac temat :D

Jaka polecacie mi najbardziej postac zabojce?' ( nie bierzcie uwagi ze jestem nowy )

1370985415-U261426.png

Opublikowano

Zabójcę ?

Master YI (papier, nie polecam)

Tryndamere (Bardziej bym nazwał go wojownikiem walczącym wręcz)

Talon (Świetny zabójca)

Reszty nie wymieniam = Nie polecam

Opublikowano

Tak. Dawajcie mu postać postacie za 6300, jak ma 4 lvl (no chyba że masz 2mln RP) :)

Na początek kup sobię Mastera - wdg. mnie świetny killer (no chyba że Ci bardziej o assasyna chodzi), duży dmg i b. dobre skille.

he?

Opublikowano

Więc, wydaje mi się że można zamknąć.

Jeśli autor coś będzie jeszcze chciał to otworzę.

@UP

Jaka polecacie mi najbardziej postac zabojce?' ( nie bierzcie uwagi ze jestem nowy )

mamy nie brac pod uwage ze jest nowy wiec cena nie gra roli ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...