Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Tworzenie serwera(kilka hostingów)

warrock hack

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano dziś pokaże wam jak kupić serwer na 3 dobrych hostingach.1.ownserver.pl 2.craftserve.pl 3.mineserv.eu a więc zaczynamy.

1.Ownserver.pl(uwaga jak ktoś posiada konto na ownserver.pl omija punkty 1 i 2)

kupno:

1.Rejestrujemy się klikając przycisk rejestracja w górnym prawym rogu

2.wypełniamy pola i klikamy załóż konto

3.Logujemy się na konto

4.klikamy w zakładkę zamów serwer schodzimy niżej i wybieramy serwer są 2 hostingi polski i francuzki

5.po kliknięciu zamów wybieramy sloty okres wynajmu i typ prywatny i publiczny i klikamy stwórz zamówienie

6.przechodzimy do portfelu i wybieramy tryb płatności po zrealizowaniu przelewu serwer zostanie aktywowany ręcznie przez administratorów

Oferta <span style="color: #00ff00">ownserver.pl</span>:<a data-cke-saved-href="http://www.ownserver.pl/index.php?opcja=cennik&partner=13161" href="http://www.ownserver.pl/index.php?opcja=cennik&partner=13161" class="bbc_url" title="Zewnętrzny odnośnik" rel="nofollow external">http://www.ownserver...k&partner=13161</a>

Kontrola:sorki ale nie pamiętam jak się kontroluje serwer na tym hostingu ponieważ dawno temu miałem tu serwer

2.craftserve.pl(uwaga jak ktoś posiada konto na craftserve.pl omija punkty 1 i 2)

Kupno:

1.rejestrujemy się klikają przycisk rejestracja u góry(link do rejestracji http://craftserve.pl/rejestracja)

2.wypełniamy pola i klikamy zarejestruj

3.logujemy się na konto

4.klikamy oferta i wybieramy serwer i klikamy zamów na dole

5.wpisujemy nazwę i klikamy utwórz

6.klikamy opłać i doładuj potem po doładowaniu serwer zostanie automatycznie uruchomiony.

Kontrola:

By kontrolować serwer musimy wejsc w:

1.Konto i klikamy opłać przy serwerze.

2.klikamy panel i się logujemy(dane logingu powinny przyjść na e-mail po kupieniu serwera)

3.wyłączanie i włączanie jest proste jak i restart u góry mamy przyciski

Nazwa mapy:

1.schodzimy niżej i szukamy napisu nazwa mapy(mapa)

2.wpisujemy nazwę(zostaw puste pole żeby mapa miała nazwę world)

jak pisać na czacie głównym:

1.z boku mamy menu na samej górze mamy chat klikamy w niego i naszym oczom ukaże się czat

Jak pisać w konsoli

1.w menu mamy przycisk konsola klikamy i możemy pisać komendy dawać sobie op itp

Jak zmienić silnik gry:

Nie wiem miałem tylko podstawowy

Jak dostać się do serwera ftp

1.w menu szukamy przycisku pliki klikamy

2.szukamy informacji na temat ftp(hasło do ftp zostało wysłane e-mailem z innymi informacjami)

3.mineserv.eu(uwaga jak ktoś posiada konto na mineserv.eu omija punkt 1)

Kupno:

1.rejsetrujemy się

2.logujemy się i kupujemy crafty

3.klikamy twoje konto i kup crafty

4.wybieramy jeden z tych sposobów sms,przelew,paypal

5.dokonujemy zakupu

6.wchodzimy w twoje konto i kup serwer

7.wybieramy jedną z ofert(oferty:http://www.mineserv.eu/oferta)

8.klikamy zamów wpisujemy nazwę i klikamy kup serwer

Dziękuję Gaming-MPCforum za podpowiedź

Kontrola:dziś kupię więc napiszę tak to nie wiem

jeszcze dzisiaj spróbuje napisać jak kontrolować serwer np:wyłączyć włączyć zmienić silnik(standar,bukkit) itp ;)

Jeżeli się tut się przydał kliknij like :D

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Ależ przydatny poradnik, jak ktoś nie umie zamówić servera to nie wiem jak ma sobie z resztą problemów poradzić..

Opublikowano

Na mineserv tworzys konto i masz portfet [CRAFTY] i masz ich 0

Jesli chcesz kupic serwer to klikasz Kup Crafty i wybierasz czy przelez czy sms i odpowiednia ilosc [1craft=1zł]

Wtedy po paru minutach czy godzinach przychodzi Ci email z kodem i ten kod wpisujesz na stronie i doladowuje Ci crafty

pozniej tylko klikasz kup serwer i odejmuje Ci crafty a serwer juz masz :D i FTP i wszystko jest :D

Poradnik okej , chociarz bylo i moglo by być estetyczniej .

Opublikowano

Wiem że dużo osób wie jak kupić serwer ale może nie wszyscy wiedzą pokazałem te popularniejsze hostingi :) i napiszę jeszcze jak je kontrolować jak się w czymś pomyliłem to proszę pisać to poprawię ;)

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Na kazdej z tych stronek w FAQ jest ładniej to opisane ;)

Nie przydatny tutek jak ktoś nie umie sie zarejestrować to jak ogarnie serwer a do tego napisałeś że te serwery są najlepsze a to wcale nie prawda ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@up może nie są najlepsze ale są poluarne ;\ a co do tutka nie zauważyłem FAQ

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...