Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]PRYWATNY SERWER - PRZEKAŻCIE MI CAŁĄ WIEDZE

ShastaMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam na Imię Damian i mam 16lat.Jestem ze Szczecina.Grą Metin2 interesuje się od 5lat.Po samym odpaleniu gry Metin2PL poczułem coś wspaniałego.Na PLu osiągnełem 65lv i znudzilo mi sie.Teraz chcialbym zrobic swoj prywatny serwer metin2 no hamachi,dedyk.Mialem privka hamachi ale postał 3dni i go wylaczylem,gdyz poprostu znudzil mi sie.Chcialbym zrobic (jakwyzej napisalem) serwer no hamachi.

1.Chcialbym sie dowiedzieć co mi potrzeba do takiego serwera? Czy trzeba mieć router?Jak tak to prościzna.I tak miałem zamiar Wymienic na szybszego neta.

2.Jak to sie odbywa?Jak ma sie router to trzeba miec jeszcze hosting?

3.Na hostingu ? U nich w serwerowni bedzie dzialac moja maszyna?

4.Jak to jest mozliwe,jezeli u nich dziala maszyna a ja moge ją wyłączyc

Wiem,nie jestem obgadany w tych sprawach.Nie krytykujcie mnie za bardzo i odpowiedzcie na te pytania.Mozecie dodać coś od siebie.Na mpcforum jestem prawie codziennie napewno do tego tematu zajrzę.

ie068n.jpg
Opublikowano

jest różnica no-hamachi to no-hamachi, a dedyk to dedyk

jeśli chodzi o dedyk

1.Nie potrzebujesz.

2.Musisz posiadać wykupiony serwer dedykowany. cena miedzy 200-400zl,a nawet kilka tyś.

3.Twój serwer stoi w serwerowni ty się łączysz z maszyna za pomocą programy putty.

4.Możesz ją wyłączyć komendami,oraz w panelu admina na hostingu.

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Oj, polecam Ci zostac gdzies GM, zobaczyc o co wgl. chodzi pogadac z GA.Zrob najpierw hamachi ktory bedzie sie gracza podobal i niech to bedzie taki sam jaki ma byc dedyk. ;-) Koszt hostingu miedzy 200-700 zl.

kunshi.jpg

Sygnatura jest mojej roboty <3 Chcesz podobną ? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...