Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Opinie na temat hostingów.

piterlub

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

razem z kolegami chcielibyśmy sobie kupić server, nie jakiś duży, tak na 5 - 10 slotów. Cena najlepiej jakby nie przekraczała 15 zł.

I właśnie chciałbym, żebyście napisali jakie hostingi polecanie. Ja osobiście rozglądałem się za mineserv.eu, ycraft.pl.

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Akurat problem z wyborem hostingu mam i ja ale patrząc na oferty ycraft zdaje się być najsmaczniejsze przy wyborze małego serwera. Mineserv daje troszkę mało RAM więc zapewne są lagi, ale jest tanie, na 10 slotowym serwerze różnica to 15 zł. a na 20 slotowym różnica wynosi 29 złociszy.....

wikmk9.jpg

Opublikowano

Gorąco polecam hosting www.mcservere.tk !!!

Mam tam serwer i jestem z niego zadowolony, w dodatku jest 0 lagów za tak małą cenę !

Jest dużo możliwości wyboru płatności.

Na pewno znajdziecie coś dla siebie !!!

Opublikowano

Najlepszy jest mineserv.eu.

Mam tam serwer i nie ma lagów.

Jest tanio.

5 slotów/10zł.

Nie bierz craftserve.

Dla porównania.

3 sloty/15zł!

Drożyzna!

Pomogę w robieniu serwera Minecraft.

Masz problem napisz na PW.

Jeśli zasłużyłem daj Like.

Szukam pomocy w obsłudze Multiverse-Core.

Opublikowano

Kupując serwer nie patrzcie tylko na ram, ale również na moc obliczeniową. Co wam z serwera 16GB ramu jeśli czas procesora to będzie zaledwie 1GHz? Ja wychodzę z założenia że kupując serwer w komercyjnym hostingu dostajemy gwarancję zasobów jak i wydajności. Porównam yCraft.pl do SoRED.pl, pisząc skargę na yCraft (o lagach) admini od razu ruszają do pracy aby je zniwelować, natomiast w SoRED kupujemy "RAM" na maszynie, i ich lagi nie obchodzą, prawidłowa konfiguracja to robota klienta (i chwała im za to). Reasumując, wybierając komercyjny hosting który sprzedaje serwery NA SLOTY mamy pewność że owy serwer uciągnie tyle slotów. Jeśli nie - sprzedawca się nie wywiązuje. Uważaj też na OverSelling ;)

"Wiesz skąd pochodzę? (skąd?) Ze stada czarnych owiec..."

65108088483915194916.png

Opublikowano

Polecam:

http://craftserve.pl/

Tam kupisz za 15zł.

Tam nie ma bukkita, a pewnie będzie chciał.

"Wiesz skąd pochodzę? (skąd?) Ze stada czarnych owiec..."

65108088483915194916.png

Opublikowano

Prześledziłem wszystkie propozycje i teraz zastanawiam się nad dwoma hostingami, a mianowicie mineserv.eu i ownserver.pl. Craftserve odpada, ponieważ w najtańszej ofercie nie ma bukkita.

Co do ownserve to prosiłbym o więcej opinii, ponieważ słyszałem, że serwery postawione we Francji mają lagi.

A jeśli chodzi o mineserv to jak na razie słyszałem tylko pozytywne opinie.

P.S. Jak oceniacie pomoc techniczną na tych dwóch hostingach?

:D

Opublikowano

Lagi nie zależą od ilości RAM, tylko szybkości internetu wykupionego komputera.

Średnio na jedną osobę idzie 50-70 RAM, tak więc jeśli chcesz zrobić serwer na 10 osób, możesz wykupić pakiet, na MineServ.eu, który oferuje 512 RAM, i to w zupełnośći wystarczy.

Nie wiem ile oferuje MineServ.eu, ale możesz zapytać się ich, mają w miarę ogarnięty team, który szybko rozpatrzy wiadomość.

Opublikowano
Prześledziłem wszystkie propozycje i teraz zastanawiam się nad dwoma hostingami, a mianowicie mineserv.eu i ownserver.pl. Craftserve odpada, ponieważ w najtańszej ofercie nie ma bukkita. Co do ownserve to prosiłbym o więcej opinii, ponieważ słyszałem, że serwery postawione we Francji mają lagi. A jeśli chodzi o mineserv to jak na razie słyszałem tylko pozytywne opinie. P.S. Jak oceniacie pomoc techniczną na tych dwóch hostingach? :D

tak masz racje lagi są na serwerach we Franci lecz w godzinach 2 3 w nocy ja korzystam z tego serwera i jestem zadowolony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...