Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Dziwny na Skype

pankal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie wiem gdzie umieścić ten temat, więc umieściłem tutaj. Problem polega na tym, że po pewnym czasie rozmowy na skype zaczyna się ogromy szum - tak nagle. Nie wiem o co w tym chodzi. To jest tak: gadamy od 1-5 min (czasem nawet po 3 sekundach) i nagle słyszę taki huk (PACH) ! I po tym huku mój kolega zamiast mówić normalnie, to mówi jak jakiś robot połączony z ogromnym i głośnym szumem (przed tym hukiem jakość rozmowy jest idealna). Na początku myśleliśmy, że to jego głośniki albo mikrofon. Tak się złożyło że po pewnym czasie wymieniał głośniki i mikrofon (pomyślałem, że już bedzie git) i nadal to samo. Nie wiem co jest przyczyną tego... Z innymi kumplami tak nie mam, tylko z nim. A inni kumple z nim tez tak maja. Proszę o pomoc.

Opisze jeszcze inny problem, ale tym razem mój problem. Nie dawno miałem przeprowadzkę i jak podłączyłem kompa, głośniki i mikrofon to nie wiem dlaczego (nic nie zmieniałem) to co ja puszczę na moim kompie np. muzykę to oni na skype to słyszą. Zaczęło się od tego, że słuchałem po cichu filmiku na YT i oni mówią, że słyszą to co ja słucham, więc oddaliłem mikrofon od głośników na większą odległość, a oni to nadal słyszą. Mówię sobie - wyciszę mikro i obejrzę w spokoju filmik, podgłośniłem filmik (mikro miałem wyciszone), a oni zaczynają krzyczeć "głupi jesteś, przycisz to" itp. Nie wiem o co chodzi. Próbowałem co nie co to naprawić, ale bez skutku....

Może znacie rozwiązanie na powyższe 2 problemy ? Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc :D.

Opublikowano

Masz gdzieś ustawione nasłuchiwanie dźwięków z komputera lub po prostu przebicie. Sprawdź w ustawieniach urządzeń do nagrywania... tam powinien leżeć problem.

9obpmnjr.png

Opublikowano

1. Niech kolega reinstallnie skype'a, zmieni mikrofon, albo np. daj mu swój mikrofon, a Ty weźmiesz jego i zobaczycie, czy dalej jest ten problem ;)

Może wina wejścia ? Niech podłączy (jeżeli jest możliwość) do innego wejścia na mikrofon. Ewentualnie odda komputer do naprawy- Fachowcy pewnie znajdą usterke ;)

2. Również miałem ten problem przez długi czas- nie miałem w ogóle mikrofonu i gdy byłem z dziewczyną na skypie- ona słyszała jaka muzyka leci ;)

Pomogło jedynie wyłączenie MixStereo- teraz jest bardzo dobrze :) Jeżeli nie za bardzo wiesz jak wyłączyć MixStereo- zapraszam na pw. :)

Pozdrawiam,

xamizo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...