Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Lee sin - Chińska Gwiazda

lonyy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mpc11.png

Witaj przywoływaczu. Na początku chcę ci powiedzieć, że wszystko robiłem samodzielnie. Nic kradzionego, więc i ty niczego nie kradnij dziękuję, miłego czytania.

Lee sin, ślepy mnich. Postać wręcz uwielbiana przez graczy. Postać niszcząca wszystko w jungli. Perfekcyjnie może gankować, wystarczy trochę szczęścia i umiejętności. Pewnie powiesz, że Shaco bez problemu rozwali Lee sin'a. Zaraz wam udowodnię, że nie.

----------------------------------------------------------------------------------------

Zaczniemy od zalet i wad.

• Bardzo wytrzymały oraz dość wysoki armor na początku rozgrywki.
  • Pomocny passyw, daje szybkości ataku i odnawia energię
  • Skoro już został poruszony wątek energii [żółty pasek]... postać nie potrzebuje buff'a niebieskiego. Jeżeli na mid lane jest członek drużyny z maną można mu go oddać aby zaorał swoją linie, środkową zwaną najważniejszą.
  • Szybkie, porządne ganki od początku do końca zawsze groźny. PAMIETAJ GDY MASZ CZERWONEGO BUFF'A ZE SKILLA Q RÓWNIEŻ SPOWALNIASZ GRACZA PODOBNIE JAK NORMALNEGO ATAKU!
  • Postać inicjuje walki, wbija pierwszy i wychodzi z niej żywy.
  • Posiada bardzo dobry escape [ucieczkę]

----------------------------------------------------------------------------------------

Wad, nie ma prawie - nie znam wielu.

• Według Riot'u jest bardzo trudny. Może i tak, ale trochę praktyki i wyjdzie ci to na dobre.

Kontynuując, jungla czyli to co najlepsze na tej oto postaci.

Summoner spells:

smite.PNGexhaust.PNG

64-5.gif Grad Ciosów(Passive): Po użyciu umiejętności przez Lee Sina, jego 2 następne ataki wykonywane są z premią 50% do prędkości ataku i przywracają mu po 15 pkt. energii.

64-1.gif Fala Dźwięku/ Uderzenie Rezonansu: Fala Dźwięku: Lee Sin tworzy falę dźwięku, dzięki której lokalizuje przeciwników. Zadaje ona obrażenia fizyczne pierwszemu wrogowi, którego znajdzie. Jeśli trafi wroga, Lee Sin przez 3 sekundy może użyć Uderzenia Rezonansu.

Uderzenie Rezonansu: Lee Sin przemieszcza się ku przeciwnikowi trafionemu Falą Dźwięku, zadając mu obrażenia fizyczne +10% brakującego wrogowi zdrowia.

64-2.gifOsłona/Żelazna Wola: Osłona: Lee Sin przemieszcza się ku sojusznikowi, osłaniając jego i siebie przed obrażeniami. Jeśli tarcza zostanie przełamana, połowa energii, wydanej na tę umiejętność zostaje mu przywrócona. Po użyciu Osłony, Lee Sin może przez 3 sekundy rzucić Żelazną Wolę.

Żelazna Wola: Dzięki treningowi Lee Sin świetnie radzi sobie w walce. Na 5 sekund Lee Sin otrzymuje premię do kradzieży życia, wampiryzmu zaklęć oraz pancerza.

64-3.gifNawałnica/ Okaleczenie: Nawałnica: Lee Sin trafia w ziemię, tworząc falę uderzeniową zadającą obrażenia magiczne i ujawniającą przeciwników. Jeśli Nawałnica spadnie na wroga, Lee Sin może przez 3 sekundy użyć Okaleczenia.

Okaleczenie: Lee Sin okalecza pobliskich przeciwników ujawnionych przez Nawałnicę, zmniejszając ich prędkość ataku i ruchu na 4 sekundy. W tym czasie statystyki te powoli wracają do normalnego stanu.

64-4.gif Smoczy Gniew:Lee Sin wykonuje potężne kopnięcie z półobrotu, odrzucając cel do tyłu, oraz zadając obrażenia fizyczne jemu i przeciwników na których wpadnie. Wrogowie, w których uderzy cel, są podrzucani w powietrze. Techniki tej nauczył go Jesse Perring, choć Lee Sin nie wykopuje przeciwników poza mapę.

Masteries:

Runki: [wzięte z pewnego tutorialu - po prostu nie mam wszystkich runek]

runy2.png

Build:

Rozpoczynamy armorem 1029.gif i 5 czerwonymi potami 2003.gif. Po powrocie do bazy powinniśmy mieć 1100 golda i kupujemy madrazora Madred%27s_Razors.gif oraz buty 1001.gif. Idziemy gankować jakąś linię gdy wróg zpushował linię. Niezależnie czy udało nam się kogoś zabić wołamy chociaż jednego zawodnika z naszej drużyny do pomocy przy smoku. UWAGA! Przed tym rozejrzyj się na minimapie jak rozstawieni są gracze przeciwnej drużyny, jest to ważne bo nie chcesz zginąć i tracić smoka. Wróć do bazy i zakup latarnię 3154.gif oraz buty do magic resist'a albo armor'a - zależnie od przeciwnej drużyny. Potem phage 3044.gif a z niego frozen malet. Potem już bd. jakoś szło i kupujemy warmog armor 3083.gif i w końcu ostatni item, atma 3005.gif.

!MAXOWANIE SKILLI!

Jako pierwszy skill maxujemy E, drugi Q i potem W. W między czasie czyli na 6, 11, 16 lvl dodajemy w ulti. Jest oparte to wszystko na obrażeniach - jeżeli ktoś chce może dodać do osłonki na 2-3 to zależy od was ;>

!WAŻNE!

Każdy prawdziwy Lee Sin powinnien mieć conajmniej 2 wardy przy sobie, aby w krytycznej sytuacji móc do niego doskoczyć przez ścianę lu nadrobić pewnie dystans

A więc to już koniec, proszę o lajki, inteligentną krytykę i poprawę błędów. Odpowiedzcie mi czy mam nagrać filmik o tym jak się jungluje Lee sinem z udziałem mnie i botów/graczy oraz mojego głosu ;3.

asdasddsaasdasdasd.png

http://www.mpcforum.pl/topic/899624-zlecenie-herb-druyny-pikarskiej/ ZRÓB DLA MNIE HERB - MILION LAJKÓW DO WYGRANIA

Opublikowano

Pomocny passyw? Ta... Bo bez jego wykorzystania jesteśmy jużeles.

Lee nie musi wbijać jako pierwszy, baaam.. Jeżeli spiepszył early, to nie może wbijać pierwszy w TF'y.

Build imo dobry, runy też. Masterki too.

Nie nagrywaj, bo to będzie fatalne. ; D

Poradnik dobry, pare rzeczy mi nie pasuje, ale jest okej.

ps. Nie ma maksowania skili, czy ja źle czytam? : D

Opublikowano

AS + 26 hp w runach jest zbędne, bo Lee Sin i tak nie potrzebuje żadnego AS'u, a HP masz z masterek ( 21/9/0).

Build słaby, bo atmy się nie składa na końcu, jak sładasz Phage'a to albo od razu po nim Atmę, albo po Frozen Malletcie. Podałeś tylko 5 itemów, gdzie 6? Jak wolisz te kilka wardów, zamiast mocniejszego itemu, to słabo.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Właśnie, jeszcze jedno Darkajj ten ostatni itemek już zależy od ciebie - potem to tylko bloodthrister lub warmog kolejny.

Drugiego warmoga już się nie opłaca, bloodthirster / force of nature / guardian / omen.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Bardzo dobry poradnik przetestuje u mnie jak mi League Of Legends zacznie chodzić masz +

logo2db.png

Kliknij w obrazek i czekam na ocenę

:)

Opublikowano

up@ A co chcesz maksowac jako pierwsze? Slow jest, damage także. Z q jedynie podlatujesz i odrazu aktywujesz passywa, ale imo też warto go maksować. Ale w jungli bardziej sprawdza się E.

Opublikowano

Tut dobry, wszystko ładnie opisane tylko do buildu można dodać jeszcze jeden Itemek, Trinity Force lub coś pod AD lub tanka, zależy od gustu.

Opublikowano

Do wad możesz dopisać banowany na rankedach i ja zamiast Attack Speed wrzuciłbym runki pod DMG. LoL pierwsze maksujemy Q tylko przy dżungli zaczynamy z E ...

Opublikowano

@slayer16c

Z q bijemy podwójny DMG. Przy trafieniu jak i przy "wlocie" w przeciwnika (+ zadaje 8% hp które stracił przeciwnik).

@Up

Można wystartować Q zrobić reda dać 2 punkt w E i zgankować mida.

errorforlife.jpg

Sygnatura oraz avatar stworzone przez @xamizo

Opublikowano

!MAXOWANIE SKILLI!

Jako pierwszy skill maxujemy E, drugi Q i potem W. W między czasie czyli na 6, 11, 16 lvl dodajemy w ulti. Jest oparte to wszystko na obrażeniach - jeżeli ktoś chce może dodać do osłonki na 2-3 to zależy od was ;>

nie, pierwszy skill do jungli to E, ale i tak maxujesz Q, E to ostatni maxowany skill (W się wcześniej nawet maxuje) E nie jest od DMG( od tego jest Q) E jest tylko od slowa ruchu i ataku,a W jest za*ebisty do 1v1. A i dodałyś, że przed ulti użyj Iron willa żeby mieć z niego spell vampa (czyli pełne hp;) )

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak dla mnie i tak ten build jest sytuacyjny. Nie wiem po co piszesz ludziom, którzy np zaczynają przygodę z league of legends, żeby wystartowac z cloth armor+5 potek. Nie zawsze jest to pomocne-na nic się to np. zda na takiego galio przykładowo. Poradnik dobry, maksowanie e nieuzasadnione, item build powinien być (i jak dla mnie mnich taki ma) bardziej sytuacyjny.

Avate_eune_117_4_logo.png

Opublikowano

Ahh lee sin, bardzo fajny champ, tylko nie dla mnie , jak nim gram odpala się ze mnie ' mati snajper ' czyli totalna katastrofa przy gankowaniu, co ciekawe mam ten problem jedynie przy lee, nie wiem czemu, kaleczny jakiś jestem :x

Opublikowano

Hahaha nie rozśmieszaj mnie. Trinity nie jako 1 a jako 2 item ( po latarnii ), daje OGROMNEGO boosta do dmg. Pomyśl, jak po każdym spellu napieprza taki dmg że szok Oo, a lee może spamować spellami. Taki pewny? Chcesz 1 vs 1?

Opublikowano

@2x UP

NO TAK BO Z WARMOGIEM + ATMĄ NIE JESTEŚMY WYTRZYMALI

Wyjdź, proszę wyjdź.

Dla LEE nie składa się pierwszej czy tam 2 trinity, bo to gówno jako 2 item. Za drogie na rushowanie

errorforlife.jpg

Sygnatura oraz avatar stworzone przez @xamizo

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...