Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

pomocy z virtualem

vabelico

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a jednak problem jest znowu

mam problem zainstalowalem virtuala doinstalowalem na niego windowsa tak jak nalerzy ladnie mi smiga odpala sie jak trzeba i teraz mam problem bo nie bardzo juz wiem czy moge zrobic siec z moim main kompem na ktorym mam virtuala (zaznacze ze mam zrobiana siec z innym komputerem stacjonarnym - czy to nie przeszkadza)przecierz do wirtualnego kabla sieciowego nie podlacze no i druga sprawa skoro nie ma kabla to jak skonfigurowac polaczenie internetowe??

i jak mozna przerzucac instalki z maina na virtual machine?? z gory thx za pomoc i prosze bez rzadnych typu noob itp bo nie mialem okazii wczesniej uzywac vituala i podejrzewam ze czesc z was wogole nie wie o czym ja pisze

Opublikowano

Aby utworzyć współdzielony folder, poprzez który będziemy mogli wymieniać pliki między systemami gościa oraz gospodarza, należy odnaleźć w folderze instalacyjnym Virtual PC katalog Virtual Machine Additions, a tam plik VMAdditions.iso, który to zawiera zbiór dodatków dla maszyny wirtualnej. Należy zamontować obraz w wirtualnym napędzie, a następnie zainstalować w systemie operacyjnym gościa. Po ponownym uruchomieniu maszyny wirtualnej przechodzimy do ustawień, klikając Edit, a następnie Settings / Shared Folders i dodajemy lokalizację. Także udostępnienie połączenia internetowego dla systemu gościa jest bardzo proste. Wystarczy że ponownie w module Settings przejdziemy do Networking i jako adapter sieciowy wskażemy Shared networking (NAT). Po tej operacji już możemy się cieszyć Internetem w maszynie wirtualnej.

opis pobrany został z http://www.centrumxp.pl/Microsoft/1162,2,T...al_PC_2007.aspx wystarczyla chwila w google.... u mnie wszystko dziala 0 problemow....