Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fajny pomysł na zabawę w Minecraft

Szymer0081

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chcę wam przedstawić Bardzo Dobry sposób na spędzanie czasu w Minecraft na Multiplayer. Potrzebne do tego będą najlepiej 2 osoby [Ty+Kolega].

Najpierw musimy mieć serwer. Twój lub kolegi z którym chcesz grać. Generujemy nową mapę, może być płaska. Jedna osoba ma gamemode Creative i buduje mały domek, na początku z Dirtu, Żwiru, lub każdego słabego surowca. Osoba na Survival wchodzi do domku. W środku ma być Skrzynia, a w niej Drewniany Miecz, surowy Porkchop, itp.

Osoba z Creative Bierze do ekwipunku jaja spawnujące moby i zmienia porę dnia na noc. Spawnuje na początku słabe moby, a gracz z Survival je zabija.

Gdy zespawnujemy już trochę mobów i osoba na Survival sobie z nimi poradzi, ulepszamy domek do np. Desek i wkładamy do skrzynie kamienny miecz, Upieczone Porkchopy, itd. Potem ulepszamy dom na kolejny poziom i tak dalej.

Zabawa kończy się gdy walcząca osoba zginie więcej niż 5 razy. Wtedy zamieniamy się i osoba z Creative ma survival i Odwrotnie. [ Oczywiście gdy walczy inna osoba, zmieniamy dom na najgorszy żeby dalej ulepszać ].

Myślę że moja zabawa wam się spodobała, liczę na + i dziękuje za przeczytanie

evviva l'arte!

Opublikowano

Nic ciekawego =P Ale like za chęci =)

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

coś w stylu fireteama z combat arms? najpierw słabe zombie, potem mocniejsze i mocniejsze ( i wiecej ) i lepsze bronie w skrzynkach , Czaje ;D

shoob.png

Opublikowano

Hejj to jest dosyć fajny pomysł na event na serwerach. Każdy kto chce wziąć udział zostaje tepnięty na mapke z adminem. I tak grają a admin go ogląda czy nie oszukuje. I jak się zginie na jakimś tam poziomie to za ten poziom dostaje nagrody xDD Leci like bo no naprawde fajny pomysł :)

Opublikowano

Bardzo fajny pomyslł, mnie się podoba :) łap like na zachętę :)

35cpqa0.png

Made by cimky in paint :)

Opublikowano

Całkiem ciekawy pomysł, ale można by do tego dodać coś więcej, bądź w miarę możliwości zautomatyzować to, aby nie trzeba było się męczyć. Spróbuje ze znajomym nagrać na YouTube coś w tym stylu.

Kocham mame

Opublikowano

Fajne Wave można ując ale najlepiej dodać zbroje...

I zacząć od najsłąbszych do najlepszych....

1330290274-U555089.png

Sygna By Me

Opublikowano

Można też się bawić w coś podobnego tylko z łukiem. Zamiast domku poprostu klocek na którym się stoi i strzela. Osoba na creative troche dalej spawnuje moby i tak coraz bliżej. :)

Cześć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...