Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne]drugie drzewko niemieckich TD

Bartollo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dawno temu z nudów postanowiłem zobaczyć parametry niemieckich niszczycieli czołgów co je mają kiedyś dodać i trochę się zdziwiłem.

Tutaj macie drzewko: http://worldoftanks....ee_full(eu).jpg

Dla przykładu Dickermax. Czołg ten jest tieru V i zgadnijcie jakie działo posiadał jeden prototyp, 105 mm! Na dodatek nie byle jakie. Jeżeli chodzi o długość działa (a ma to duże znaczenie jeżeli chodzi o penetrację) to jest identycznej długości jak słabsze 105 mm tygrysa II, który jest tieru VIII. Penetracja 200 mm, a uszkodzenia 320. Jest to jednak inny model działa niż u tygrysa II, więc nie wiadomo jakie dokładnie statystyki będzie miało jego działo.

Niszczyciel czołgów ten mógł rozwijać prędkość 40 km/h, ale przy silniku 300 koni mechanicznych i wadze 25 ton w wocie będzie to raczej 20 km/h. Pancerz powinien być w miarę przyzwoity, jako że Dickermax jest na podwoziu PzKpfw IV, którego przedni pancerz wynosi 80 mm.

Tutaj macie wygląd tego niszczyciela:

Max-Emil-Max-06.jpg

Jak sami widzicie działo jest całkiem bycze.

Kolejnym niszczycielem czołgów jest Nashorn tieru VI i kolejnym porażającym działem jak na swój poziom jest działo kalibru 88 mm, jednak nie to krótkie jak w przypadku Jagdpanzer IV, a długie jak najlepsze działo u tygrysa. Penetracja 203 mm i uszkodzenia chyba 240. Jeżeli chodzi o wszystkie inne specyfikacje, czy wygląd to wystarczy spojrzeć na Hummela. Niszczyciel czołgów ten to nic innego jak Hummel z innym działem.

Następnym niszczycielem czołgów jest Sturer Emil tieru VII i jak zwykle następnym działem, które wprawia w przerażenie jest... 128 mm! Tak dobrze przeczytaliście 128 mm, ale to nie koniec. Myślicie pewnie, że jest to 128 mm, które ma Maus (X tier), Ferdek itp. a tymczasem jeżeli tak myślicie, to jesteście w błędzie! Sturer Emil posiadał działo identyczne jak najlepsze Jagdtigera! 276 penetracji i 560 obrażeń, na tierze VII! Szczęka opada. Co do innych danych tego czołgu, to został on zbudowany na podwoziu VK3001. Waga 35 ton, pancerz jak na ten tier zerowy i słabe możliwości wychylenia działa, czyli może strzelać tylko przed siebie.

Tutaj możecie zobaczyć tego potwora:

Max-Emil-Emil-04.jpg

Co do mardera III to nie posiada on niesamowicie potężnego działa jak na swój poziom i nie chciało mi się go już opisywać, Ferdka wszyscy dobrze znają, a Jagdpanzer E-100 to tylko wymysł internetu, czy kij wie czego.

Komentujcie co sądzicie o tych potężnych niszczycielach czołgów! Czyżby miało odejść zdanie, że jak siła ognia to Rosjanie?

Opublikowano

Mogę już się śmiać? To chyba lekko porażające, nie wyobrażam sobie żebym jechał np. M4 Sherman a jakiś koleś w Dickermax`ie ( Każdy kto zna angielski wie czemu to podkreśliłem ;) ) Zabiera mi pół lub więcej Armor Points. Poza tym nie po to się tak męczyłem by zdobyć Ferdynanda by ktoś dostał Sturer Emila i miał lepsze działo ode mnie. Zbytnie ułatwienie, mam nadzieje że to zmienią lub nie przejdzie ;)

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Dlatego się dziwie, bo przecież takie działa na tych tierach są zbyt potężne. Jak dla mnie nie ma szans, aby wprowadzili takie niszczyciele jakie ja opisałem. Jeżeli dadzą im gorsze działa to będzie pośmiewisko z wg.

Opublikowano

Zapewne obrażenia będą kosmiczne, ale rof także będzie kosmicznie mały. Taką operację przeszedł T34 w 7.2 :)

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ruscy tworzą tą grę(wargaming team to prawie sami rosjanie ^^) i widać nawet że robią najlepsze ruskie czołgi przykład su-85 kv tier 5 107 mm gun ...

A i mówią jeszcze że ruskie drzewo jest najsłabsze o.O

I mają w planach wprowadzenie czołgów wyższych tierów niż 10 dla ruskich czołgów masakra !!!!

Po za tym wiele niemieckim czołgów ucierpiało na mobilności w tej grze przykład tiger ma 40 km/h max speed nie 30 km/h jak jest w grze ... tylko że podczas drugiej wojny światowej nie było 870 km/h silnika który może udźwignąć w grze tiger tylko co mu po takim silniku jak nawet się rozpędzić nie może ...(tiger miał 700 konny silnik podczas drugiej wojny światowej :) i przy tym silniku po drodze jechał 38km/h max przy 870 silniku powinien wyciągnąć te 40) a mobilność to tylko jedna sprawa :) :P

Sorry że się rozpisałem

Do tematu fajnie by było żeby wreszcie chociaż niemieckie td były takie jak w realu chociaż jedna strona drzewka td ;D

Opublikowano

Ruscy tworzą tą grę(wargaming team to prawie sami rosjanie ^^)

Białorusini kolego.

A i mówią jeszcze że ruskie drzewo jest najsłabsze o.O

Twórcy gry trzymają się wersji z równowagą między poszczególnymi nacjami.

I mają w planach wprowadzenie czołgów wyższych tierów niż 10 dla ruskich czołgów masakra !!!!

Prima aprilis. Overlord wielokrotnie podkreślał że obecne granice pozostaną.

Druga linia amerykańskich td ma słabsze lufy od odpowiedników, może tutaj też tak będzie? [w drugą stronę]

Opublikowano

To może wejść w życie gdyż te czołgi będą miały papierowy pancerz, bo to niemożliwym by było że V tier ma działko 105 mm i pancerz 75/50/50 myślę że obniżą wartość pancerza z 75/50/50 do 50/30/30.

989404433.png

Pomogłem daj +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...