Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koxg.png

dokladny.png

W tym poradniku dowiecie się wszystkiego na temat broni TPG-1, więc zacznijmy...

Są 3 rodzaje broni TPG:

rodzaje.png

* TPG-1 Pro wersja za NX (złota po lewej)

* TPG-1 wersja za GP(czarna po prawej)

* TPG-1 Master wersja Rare dostępna tylko w skrzynce Myst-N, Transport Locker (dodana poniżej)

57013605.jpg

Tak jak mówiłem temat będzie dotyczył broni TPG-1, broń możemy zdobyć od rangi CSM

icon_csm03.gif (stopień 3),strzela pojedynczymi strzałami i możemy ją kupić za jedyne 1,800 GP na 1 dzień, poniżej znajduję się lista z możliwością kupna więcej niż na 1 dzień:

cenyd.png

Broń cieszy się dużą popularnością, zabija na 1 strzał oraz posiada w sumie 20 naboi (5 w magazynku), poniżej podane są statystki tej właśnie broni:

* Zadawane Obrażenia - 100%

* Celność strzału - 98%

* Rozrzut broni - 65%

Sniper'ka jest podatna na rush jak i na campę, poniżej znajduję się filmik z prezentacją TPG-1:

44528012.png

Tak ja pisałem wyżej broń jest bardzo dobra do rush'u, posiada dobrego scopa, który zabiera bardzo mało widoczności, TPG jest bardzo szybko wyciągana do gotowości w czym deklasuje inne bronie. Poniżej znajduję się filmik jak gracz robi QS z tej właśnie broni:

mapykl.png

Najlepszą mapą do QS jak i do rushu jest Junk Flea. Właśnie na tej mapie warto się uczyć grać sniper'kami. Poniżej znajduję się film nauki QS, szybko załapać bo to co jest napisane jest od razu wykonywane.

To jest ukryta treść, proszę

Ale nie tylko Junk Flea jest dobrą mapą ale także wszelakie wszystkie małe mapy np. Death Room czy nawet Sector 25.

TPG-1 jest dobra także na duże mapy dzięki jej 98% celności ! Zagrasz m.in. na mapach Kill Creek, Snow Valley, Oil Rig i wiele innych na dużej przestrzeni.

tryby.png

Tą sniper'ką zagrasz prawie na wszystkich modach, ale najbardziej polecane przeze mnie to:

* Elimination

* Elimination Pro

* One My Army

* Search and Destroy

postae.png

Najlepszą postacią do gry sniper'kami jest kobieta, ponieważ jest chuda i ciężej trafić ale mężczyzną też da się grac. Poniżej znajduję się zdjęcie z najlepszym wyposażeniem do gry z sniper'ką.

WERSJA ZA NX

21167537.png

Wszystko daje nam 25% speeda, co daje nam przewagę nad przeciwnikiem. Będzie mu ciężko w ciebie trafić (będziesz szybko uciekał). Poniżej znajdują się ceny powyższych rzeczy.

cyclopj.pngcyclopj.pngvestd.png

<--- Cyclops Bandana, Anti-Flash Goggles, Recon Vest --->

WERSJA ZA GP

92388634.png

Wszystko daje nam 18% speeda, poniżej znajdują się ceny powyższych rzeczy:

lightfn.pnggoggle.pngbandama.png

<--- Light Vest, Anti-Flash Goggles, Military Bandana --->

copyqh.png

Będą edity jak coś wymyślę jeszcze

;)

Opublikowano

Przejrzystość hm...jest ^^

Sporo info hmm...jest ^^

Przekazana wiedza..jest ^^

Ogólnie ładny poradnik.

Nic dodać nic ująć (takowo ja to widzę)

Chyba że Ci przyjdzie opisać jakąś postać z gry ^^

Opublikowano

Znaczy..

Np.Mai czyli gdzie nią grać najlepiej , jak nią grać albo jak się ubrać pod snajpe tego typu ^^

Czytajcie tam...w konkursie ;D

Friistajl Piecu ;D

Opublikowano

Łohoho to dowaliłeś do Pieca :>

Dobrze zrobiony graficznie, zgrabnie opisane jest git :P

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

All ładnie, ale mam pytanko.

Trg nie jest pokrewne dla Tpg?

TRG jest strasznie podobne do TPG ale to jednak nie to samo.

Opublikowano

Wszytko ładnie, widać że dużo się nad tym męczyłeś.Tylko szkoda że filmów sam nie zrobiłeś, ale nie będę się czepiał =)

10/10 jakbyś dał własne filmy to 11/10.

Specjalista
Opublikowano

Wszystko daje nam 25% speeda, co daje nam przewagę nad przeciwnikiem. Będzie mu ciężko w ciebie trafić (będziesz szybko uciekał). Poniżej znajdują się ceny powyższych rzeczy.

a właśnie że nie :P

daje to nam 27% speeda

17%+7%+3%=? xD

w wersji za nx można kupić anty fleshe za GP

ogólnie to wszystko ok, po prostu ubieramy się jak najwięcej speeda

a chcecie wku*wiać ludzi? kupcie cyclops bandane, anty fleshe i tanker vesta, na 1 strzała nie będzie szło zdjąć, a na drugi będzie za późno :D

tylko na sniper only wyzywają

pomogłem? wejdź tu i kliknij: pajacyk.pl

jak nie to też kliknij

Moderatorze!

Codziennie z głodu ginie jeden troll, nie bądź obojętny i już dziś nakarm trolla warnem :)

Opublikowano

@up

Naucz sie liczyc

Poradnik ladny fajnie opisany tpg to najlepszy wariant za gp choc mozna sie klococ bo kazxy lubi gtac czym innym ale mi sie hta super śniper only