Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

pytanko pulpit :D

ududu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Mam takie pytanie dot. pulpitu. Bo mam zainstalowanego Transformation Pack'a windowsa 7 na xp.

ale to nie o to chodzi.. Chciałbym mieć takie coś.. ze jak się najedzie na Ikone na pulpicie to robi się na takim prostokątnym przeźroczystym tłe jakby :P

coś takiego :

brak_kosza.jpg

takie jak w okół kosza

Ma ktoś jakaś instalke na takie coś ?? Lub proszę o jakiś poradnik jak to zrobić :))

Będę bardzo wdzięczny !!! + Like

Opublikowano

zainstaluj viste albo w7 będziesz miał takie efekty

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

No ja już mam zainstalowanego w7 Transformation Pack'a lecz tam nie ma takiego czegoś, a wiem że są takie pojedyńcze rzeczy do instalowania, bo np: kiedyś miałem sam pasek zadań z visty a wszystko inne było z xp...

więc dalej poszukuje pomocy :)

Opublikowano

Podobne efekty związane są z opcjami Areo wbudowanymi w system, musisz poszukać programu który emuluje interfejs Areo pod XP

Sam pack co masz to tylko wizualny wygląd XP ale nie interfejs taki sam jak pod Vistą/W7

Gdzieś widziałem ( chyba na devianart ) inne packi transformacyjne z pełną zawartością nie tylko wizualnych ale i dodatkowych efektów naśladujących Areo, musiał byś poszukać dokładniej przeglądając przy okazji specyfikacje packu

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Wiem, wiem, tylko że szukałem, szukałem i dalej tego nie znalazłem a całego packu nie chce, bo ten co mam pod win7 mi odpowiada ;> jedyne co to tylko chciałbym właśnie z tymi ikonami.

+ proszę o dalsze jakieś informacje

Opublikowano

te modyfikacje poza zżeraniem pamięci użytkowej systemu który kompletnie nie jest do tego przystosowany spowalniają tylko i czasem powodują całkowite pady windowsa , jak wyzej szkoda nawet modyfikować bo i tak nie będzie dokładnie takich samych efektów jak pod Vistą czy W7

windows w każdej wersji jak wyszła jest bardzo ubogi jeśli chodzi o jakiekolwiek efekty i w porównaniu do linuxa który praktycznie w każdej dystrybucji np z zainstalowanym tylko compizem ma ich ponad 100

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Wiem, wiem, tylko że szukałem, szukałem i dalej tego nie znalazłem a całego packu nie chce, bo ten co mam pod win7 mi odpowiada ;> jedyne co to tylko chciałbym właśnie z tymi ikonami.

+ proszę o dalsze jakieś informacje

Wywal tego transformation packa bo on jest niedoodinstalowania posiadałem go i miałem format systemu a raczej takiego programu nie ma żeby ci dawał efect areo lepiej kup windows 7

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...