Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z myszka w laptopie pomocy.!

rambotic990

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem. Mialem problem z wejsciami USB w laptopie. Zanioslem do serwisu jedno udalo sie mi uratowac no i cieszylem sie poniewaz podlaczam tam myszke zawsze bo nienawidze korzystac z touchpada i to bylo jakis rok temu. Teraz mialem problem z systemem zanioslem do przeinstalowania. Odebralem i teraz zadne wejscie USB mi nie dziala ;/ w serwisie twierdzili ze jak laptop by u nich to wejscie USB dzialo. No i nie wiem co robic mam heh. WIadomo jak nie dziala to myszki nie podlacze. I tutaj mam pytanie czy jest jakis inny sposob aby myszki uzywac ? i odrazu mowie nie chodzi mi o uzywanioe TOUCHPADA. Wiem ze dla niektorych to pytanie moze wydawac sie dziwne lecz nie jest ekspertem jesli chodzi o komputery. I prosiłbym o jakas rade jak najszybciej poniewaz, zalezy mi na czasie. Z góry dziękuje.

Opublikowano

Masz zainstalowane wszystkie sterowniki na laptopie ? Jeśli Ci usb nie działa to jak masz wejście ps/2 w lapku to wystarczy przejściówka z tego na USB i będzie działać. Lecz jeśli nie masz tego wejścia i nie masz sterowników to raczej nie ma innego wyjścia jak Touchpad...

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Masz zainstalowane wszystkie sterowniki na laptopie ? Jeśli Ci usb nie działa to jak masz wejście ps/2 w lapku to wystarczy przejściówka z tego na USB i będzie działać. Lecz jeśli nie masz tego wejścia i nie masz sterowników to raczej nie ma innego wyjścia jak Touchpad...

W lapkach od dawna nie ma wejść PS/2 ...

@ TOPIC

No sam nie wiem jak chcesz poza portami USB podłączyć myszkę ;). Sprawdź czy jest dobrze wgrany system i sterowniki do chipsetu.. Jeśli są dobrze wgrane to pewnie coś z płytą od lapka się stało.

jqeuR.png

Opublikowano

Bardzo mi przykro może i w niektórych lapkach... Ja mam nowego lapka i jakoś mam... :P

Podaj model bo tak to nie uwierze ;).

@ RAMBOTIC

To stare wejście na Myszkę i klawiaturę ;).

jqeuR.png

Opublikowano

chyba nie mam. a mam takie wejscie do podlaczenia monitora jak patrzylem na necie to chyba sa jakies przelaczniki aby podaczyc tam i mozliwoscia korzystania z usb to prawda ?

Opublikowano

No to jeśli masz laptop na gwarancji to odeślij go do autoryzowanego serwisu ASUSA . Ja sam wysyłałem swojego lapka bo padły mu głośniki . Był to serwis w Koszalinie. Idealnie naprawili i szybko odesłali do domu. Nawet załączyli niepotrzebnie przeprosiny, że tak długo musiałem czekać gdy to było 3 dni...

Nie kupuj żadnych kabli i przeróbek.. nie opłaci Ci się. Płyta głowna ma zjarane USB to powinni Ci wymienić -.-. Udokumentuj odpowiednio usterkę i wydrukuj jakąś kartkę z dokładnym opisem problemu. Spakuj ladnie laptop do opakowania i serwis przyśle Ci kuriera po laptopa by zawiózł im.

PS: Też mam z ASUS laptopa.

jqeuR.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...