Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

J. Angielski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj dowiaduję się, że będę pisał w mojej (2) kl. próbne testy 3cio gimnazjalne. Właściwie wiedziałem o tym wcześniej. Ale powiedzieli, że piszemy niemca. A co z angolem, który miał być? Lepiej mi idzie angol, więc wolałbym to wyjaśnić.

@offtop

seldek sux, zamknął temat xD

otóż czy macie też to 2+2 (2 lekcje normalne w-fu, 2 lekcje czego chcemy np. noga, siatka, kosz, hokej itp.)?

bez gif.

Opublikowano

Z niemca ?........Na twoim miejsu nic bym nie pisal.....:P.....Niemiecki jest nie przydatny, wystarczy angielski i bedziesz koxil :P....3 gimnazjum jest tylko angielski, wiec ten sprawdzian olej ;)....

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Chodzi o to, że nie mam wyboru - piszę niemca. W 3 kl. też. A mieli wprowadzić wybór, że albo niemiec, albo angol. Przecież pisali "próbne" z angola w zeszłym roku.

bez gif.

Opublikowano

Pogadaj z nauczycielami...Na 100% bedzie angielski, bo niemiecki nie jest w sumie takim "obowiazkowym" jezykiem.....Nie wiem juz w koncu, pogadaj z nauczycielami....Jak jest niemiecki to naprawde bedzie zle dla ciebie w przyszly roku :P...Wyobraz sobie Niemiecki na takim poziomie na kompetencjach :D

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Jaki masz język w klasie?

Uczyłeś się angielskiego, piszesz angielski.

Uczyłeś się niemca, piszesz niemca.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

zapewne uczy się tego i tego ,bo jeżeli nie uczyłby się niemieckiego to nawet takiego pomysłu by nie było. Tak mamy też 2+2 ;>

Opublikowano

Zależne jest to od tego jaki jest Twój pierwszy język (którego w gimnazjum miałeś kontynuację).

W moim gimnazjum w ubiegłym roku składało się jakieś podanie do dyrektora (jeśli chodzi o ten główny egzamin). Próbnym sie na razie nie przejmuj ;x

A czy niemiecki jest nieprzydatny, to nie wiem o_o Jak dla mnie to każdy język w jakimś stopniu się przydaje, zawsze potem poprawia trochę to CV : )

Opublikowano

Niemiec zaawansowany. Niby. Chociaż angola znam na poziomie licealnym, a niemca nawet na podstawowym nie. Co dziwne - u mnie dziewczyny w klasie mają na odwrót - angol zaawansowany, a i tak niby piszą niemca.

bez gif.

Opublikowano
Witam. Dzisiaj dowiaduję się, że będę pisał w mojej (2) kl. próbne testy 3cio gimnazjalne. Właściwie wiedziałem o tym wcześniej. Ale powiedzieli, że piszemy niemca. A co z angolem, który miał być? Lepiej mi idzie angol, więc wolałbym to wyjaśnić.

A kogo to obchodzi?^^

@down

jak ci cos nie pasuje to sam wypierdalaj...

Opublikowano

Weź zamknij ryj i wypierdalaj?

Tylko krytykujesz a pogaduszki są od pogadania...

Opublikowano

A jakaś inna klasa z Twojego rocznika ma zaawansowany j. angielski?

@Down

Lol... Egzaminy były nawet z języka rosyjskiego, francuskiego, włoskiego i litewskiego o ile dobrze pamiętam... Nie wiesz - stfu plx

Opublikowano

No, ale nigdy nie bylo w 3 gimnazjach na sprawdzianie niemca.....Ten jezyk jest wedlug mnie zbedny, faszystow...:D....Wybaczcie, ale ich nie toleruje ;)

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Jeśli chcesz pisać egzamin końcowy z angola, to piszesz podanie do dyrektora. Nie ma prawa dać Ci niemca na siłę (bo reszta klasy pisze), ale musi być podanie.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

jak bylem w gimnazjum to na koniec roku tylko moja klasa pisala egzamin z niemca ale to tylko dlatego ze wiekszosc klasy w podstawowce miala niemiecki mimo ze prawie cala klasa gadala z nauczycielami ze wolimy angielski to nic nie dalo musielismy pisac z niemca... zgadnijcie ile pkt mialem z niemieckiego 16/50 kozak nie xD

Opublikowano

Mam podobny problem. Jestem teraz w 3 kl. i testy czekają mnie lada chwila. Angielskiego uczę się od początku podstawówki, a w gimnazjum wybrałem klasę z hiszpańskim. No i w zeszłym roku można było sobie wybrać jaki język chce się pisać (Ang, czy Hiszp.), za to w tym roku dali nam obowiązkowy hiszpański. Nie jestem z hiszpańskiego strasznie mocny i chciałem wybrać angielski (z którego pewnie miałbym max), niestety nic z tego. Ja i wiele osób z mojej klasy pisaliśmy podanie do dyry. Nic z tego. Stwierdziła, że 2 języki to zbyt duża kołomyja z testami i ona zadecydowała, że piszemy tylko hiszpański. W takiej sytuacji jedynym wyjściem prawdopodobnie jest min. edukacji, ale to zbyt dużo zachodu i w szkole nie bardzo by cię po tym lubili (dyra i reszta)...

@Down Np. to, że chcę się potem do dobrej szkoły dostać ;]

Historia stworzenia Mańka

27.08.2009 Moderator War Rock

08.01.2011 Global Moderator

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Opublikowano

@up

Co Ci szkodzi jak to ostatnia klasa gim? :D

Km5iG.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...