Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Jak utworzyć program.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam dość idiotyczne pytanie.

Mam gotowy kod + wyglad

I pytanie jest takie jak to utworzyc w 1 plik lub cos takiego

jak tworze program to exe zajmuje 12kb pomimo dodania ikonki a to wydaje mi sie dziwne

a po odpaleniu na innym kompie nawet sie nie odpala

bazuje na microsoft visual studio 2010

bede bardzo wdzieczny za pomoc

QmxvbmR5blhfX19ldW5lX19fNTI0X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19ub25lLnBuZ19fXzhfX19ub25lX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png
Opublikowano

Może bierzesz nie ten plik. Zobacz czy wszystko dobrze się Debuguje, bo może ten plik jest gdzie indziej lub odpalasz nie ten plik, choć nie wiem jak, ale już nie takie rzeczy widziałem.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Menu masz build, klikasz i wybierasz Build nazwaprogramu ;-). Tylko teraz w folderze z projektem nie debug tylko release. Jest to w folderze bin. np. C:\Users\cehaudeigrek\Documents\Visual Studio 2010\Projects\WindowsApplication1\WindowsApplication1\bin, u ciebie windowsapplication bd nazwą jaką wpisałeś przy tworzeniu nowego projektu.

hqdefault.jpg?feature=og

Opublikowano

@UP to zależy w jaki program tworzy i w czym. Bo to zależy i wtedy się wybiera Debug lub Relase. W Basic jest debug najczęściej, a w C++ Relase. Jeżeli się mylę to mnie poprawcie

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

@UP to zależy w jaki program tworzy i w czym. Bo to zależy i wtedy się wybiera Debug lub Relase. W Basic jest debug najczęściej, a w C++ Relase. Jeżeli się mylę to mnie poprawcie

Spójrz że jest to dział visual basic. Więc tak jak napisałem.

hqdefault.jpg?feature=og

Opublikowano

@up a ja np. zawsze mam skompilowany program w folderze debug. Zależy od wersji visuala jaką się posiada.(miałem express było w release, mam ultimate to w debug tworzy)

xD

262xro2.jpg

xD

Opublikowano

Nie o to mi chodzi... Z każdym razem, gdy kompiluje jakiś projekt to tylko w debug zapisuje. W release zapisywało mi jak miałem wersję express. Nawet jakby to i tak to można zmienić, więc nie ma się o co kłócić ^^

xD

262xro2.jpg

xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...