Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Przenoszenie na dedyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !!

Zastanawiam się nad przeniesieniem serwera hamachi na dedyka ,i w tym przypadku mam do was parę pytań :

1. Jakie BSD wybrać : 8.2 czy 9.0
  2. Co mam przenieść chodzi o sf i bazę dokładnie co . (Ścieżka potrzebna tylko)
  3. Jak zrobić stronę serwera z domena .pl czyli np. pantheons.pl (Chodzi o serwer Kimsufi dedyk 16GB)
  4. Jak spakować bazę ,i pliki do tar.gz na hamachi żeby szybko je przenieść na dedyka .
  5. Jakiego Launchera używać na dedyku SF2010 , (Chyba że to różnicy nie ma , to można ominąć)
  6. Czy Hosting Kimsufi.pl jest polecany przez was do zakupu serwera Dedykowanego dla metin2.
  7. Jak w małym stopniu zabezpieczyć serwer przed atakami . Boję się że jakby serwer złapał zainteresowanie to zaraz byłby atakowany , przez konkurencje/neosy z mpcforum.pl ...
  8. Czy istnieje możliość zakupienia czystego dedyka bez oprogramowania . Żeby np. wgrać sobie BSD 7.4 ... Bo przy zakupię są tylko 8.2 ,i 9.0 ..

Za każdą odpowiedź daję 3x lajka.

Administrator Serwera Pantheons

Opublikowano

1.)8.2

potem zaktualizuj porty, skonfiguruj mysql

2.)baze z /var/db , SF tam gdzie masz^^

3.)Kup domene, polecam kupić z OVH.pl

4.)Pliki najlepiej pakować programem WinSCP i tam masz takową opcje

5.)Nie ma różnicy

6.)Tak.

7.)------

8.)Nie, ale polecam 8.2

Opublikowano

A przy zakupie dedyka Kimsufi 16 GB nie ma gratis domeny ?

Administrator Serwera Pantheons

Opublikowano

Zastanawiam się nad przeniesieniem serwera hamachi na dedyka ,i w tym przypadku mam do was parę pytań :

• Jakie BSD wybrać : 8.2 czy 9.0
  • Co mam przenieść chodzi o sf i bazę dokładnie co . (Ścieżka potrzebna tylko)
  • Jak zrobić stronę serwera z domena .pl czyli np. pantheons.pl (Chodzi o serwer Kimsufi dedyk 16GB)
  • Jak spakować bazę ,i pliki do tar.gz na hamachi żeby szybko je przenieść na dedyka .
  • Jakiego Launchera używać na dedyku SF2010 , (Chyba że to różnicy nie ma , to można ominąć)
  • Czy Hosting Kimsufi.pl jest polecany przez was do zakupu serwera Dedykowanego dla metin2.
  • Jak w małym stopniu zabezpieczyć serwer przed . Boję się że jakby serwer złapał zainteresowanie to zaraz byłby atakowany , przez konkurencje/neosy z mpcforum.pl ...
  • Czy istnieje możliość zakupienia czystego dedyka bez oprogramowania . Żeby np. wgrać sobie BSD 7.4 ... Bo przy zakupię są tylko 8.2 ,i 9.0 ..

1. Dla mnie jest to obojętne, jeżeli jest jakiś tut na 9.0. (nie patrzyłem) to bież tą wersję.

2. Najlepiej całe mysql w var i cały folder home, lub taki jak ty masz.

3. Musisz napisać do web masterów, lub skorzystać z darmowych szablonów <php>.

4. Pakujesz normalnie do zip i zmieniasz rozszerzenie.

5. Możesz używać tego najnowszego danego na forum 2k11 :)

6. Tak, bardzo dobry hosting.

7. Przed Gm-Mode i jeszcze jakiś game bez większych luk. Przed ddosem ciężko jest się zabezpieczyć. Nie znam się dużo na zabezpieczaniu, chyba jeszcze firewall :)

8. Nie, nie ma takiej możliwości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...