Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] VPS pod MC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym postawić serwer dla pewnego forum, które skupia się na innej grze, ale mimo wszystko skupia fanów Minecrafta. Z góry informuję że chciałbym większy serwer, tak żeby z czasem zrobić z niego publika do 64 slotów i zastanawiam się czy ten serwer byłby odpowiedni? Chodzi mi o VPS 3 http://vihost.pl/serwery-vps.php

Gdzieś czytałem że u nich jest zakaz stawiania MC, ale chodzi mi o sam schemat maszyny. Nie wiem czy 1500 GB transferu i 4-6 GB RAM wystarczy gdyby mimo wszystko znalazło się tych 50 aktywnych osób.

I druga sprawa, czy kalkuluje się ustawienie PC jako serwer MC? Łącze mam 50mbit więc spokojnie wystarczy jesze do obsługi drugiego komputera do domowego użytku, ale czy koszty prądu pokryją się z kosztem VPSa?

Opublikowano

Koszty prądy się nie pokryją - zależy to od zasilacza. Bo VPS stoi 24/7 nie płacisz za prąd tylko za wynajem tego VPS. Oferta VPS 3 będzie jak najbardziej dobra dla serwera nawet 100 slotowego, lecz nie może być zawalony mapami i zbędnymi pluginami.

sAGxRQg.jpg

Super usuwanie sygnatur bez info.

Opublikowano

Spokojnie wystarczy. 1GB to ok. 20 slotów, więc spokojnie starczy na 50 osób.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

A jak będzie z transferem może wiecie? Nie wiem z jaką prędkością będzie go zżerało, chociaż ciężko to wyliczyć, bo miałem kiedyś TSa i dziwne rzeczy naprawdę się działy. No w sumie 1500 gb to dużo, tylko ciekawe czy wystarczająco pod MC.

/Właśnie mi napisali że u nich nie można stawiać MC... może polecicie mi jakieś firmy który mają serwery nadające się pod MC? Czytał kilka tematów o tym, ale są przeterminowane i ich oferty bardzo się zmieniły, więc pytam jeszcze raz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...