Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Tryb NAT

Remzoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam problem, otóż nie mogę wejść na CoD Mw3 MP. Gdy kliknę "Graj" nie może mnie połączyć, i jest napisane że serwery mw3 są niedostępne. Dowiedziałem, że jest to zamknięty tryb NAT. I tutaj pytanię - Jak zmienić tryb NAT na otwarty?

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

NAT otwiera się poprzez otwarcie portów w routerze.

Podaj model routera to wyślę Ci instrukcję jak otworzyć porty.

Opublikowano

Witam to moj pierwszy post na tym forum. Nie chcialbym cie zmartwic ale najprawdopodobniej jest to ban. Bycmoze sie myle. Ale mam ten sam problem ze nie moge wejsc do MP bo jest napisane ze serwery sa niedostepne. Posiadam 2 konta na jednym kompie czyli mam jeden steam i tylko sie przelogowuje na innego uzytkownika MW3 i kiedy w steamie przeloguje sie na to drugie konto gra w MP odpala sie normalnie. Kiedy zas wracam spowrotem na konto na ktorym wczesniej mialem niedostepne serwery problem dalej istnieje i nie moge sie polaczyc. sprawdzalem spojnosc plikow lokalnych, odinstalowywalem i pobieralem ponownie gre i dalej to samo. Mogę grac w spes ops ale nie moge polaczyc sie z MP. Nie mam informacji odnosnie tego ze dostalem BANa ale tylko wyswietla sie ze serwery sa niedostepne i zebym sprawdzil aktualizacje. Dwa konta mam od ponad 3 miesiecy i zawsze wszystko smigalo ok. Problem pojawil sie dzisiaj. wczesniej uzywalem name faker i mega unlocker. Teraz poprostu pogodzilem sie z tym ze to BAN. Jesli sie myle to przepraszam ale tak sprawa wyglada w moim przypadku. Na koncie na ktorym moge grac NAT mam otwarty wiec podejrzewam, ze na tym na ktorym nie moge odpalic multi jest tak samo ale z jakichs przyczyn niestety nie moge wejsc w multi.

Opublikowano

Wlasnie to niejest ban. Kolega w Norwegii kupil gre ( Oryginal ) , i po zainstalowaniu bylo dokladnie to samo, poprostu niemoze sie polaczyc z uslugami czy cos takiego. Wiec ban to napewno niejest.

Opublikowano

w takim razie sam juz nie wiem co jest grane. do wczoraj bylo ok. Mam wykupione dwie kopie gry bo na jednej gram ja na 2 syn. Przekierowalem porty w routerze i nat mam otwarty. Moge normalnie grac, kiedy zas przeloguje sie w steamie z konta syna na moje nie moge wejsc w multiplayer i wyskakuje info ze serwery sa niedostepne. Zaznaczam ze przez ostatnie 3 a moze nawet 4 miesiace nie bylo z tym zadnych problemow.

Opublikowano

kurcze w profilu steam nic nie widze na temat ewentualnego bana, a moze zle szukam nie wiem. postawilem od nowa system, zainstalowalem steam zassalem mw3 i problem dalej jest nie mam pomyslu jak to naprawic, dalej na koncie steam syna jest ok mozna grac multi nat jest open a jak przeloguje sie na mojego to moge grac singla, special ops a za chiny ludowe nie moge wbic na to multi i wciaz wyskakuje komunikat ze serwery sa niedostepne. Czy ktos ma jakis pomysl?

Opublikowano

@Autorze Tematu

Podaj mi model twojego routera to wyślę Ci instrukcję jak otworzyć NAT!

A nie widzisz tego!! ??

Fan Call of Duty "od początku do końca".

71177835510520465939.gif

Opublikowano

gdyby ktos bylby w stanie udzielic mi pomocy w moim przypadku bylbym bardzo wdzieczny. swoje problemy opisalem wyzej. Dziwne jest dla mnie to ze wszystko bylo ok i tak z dnia na dzien sie posralo, powoli zaczyna mnie trafiac szlag. aha i jak w profilu steama znalesc info czy czasem nie mam bana bo moze i mam ale nie potrafie znalesc.

Opublikowano

@3UP

To trochę lipa, że masz przez kabel. Chyba się nie da odblokować portów u Ciebie. Chyba, że do dostawcy internetu zadzwonisz i sie zapytasz.

@sekora

Masz instrukcję:

http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Netgear/CVG824G/Call_of_Duty_-_Modern_Warfare_3.htm

@Caendil

Też łap:

http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Thomson-Alcatel/TWG-870/Call_of_Duty_-_Modern_Warfare_3.htm

Liczę na "LUBIĘ TO"

@Modku

Jeżeli źle dodałem linki to proszę zmień je zamiast odejmowania %. Jestem całkiem zielony. Nie wiem jak trzeba dodawać linki.

Dziękuję.

Opublikowano

Panowie dzieki za wszelka pomoc. Przegladalem steama po kawaleczku bo az mi sie wiezyc nie chcialo ze nie moge sie polaczyc z multi i znalazlem ze mam BANANA. No coz zdarza sie. A nabilem sobie tylko prestiz i dodalem troche tokenow, bez przesady ale moze z godzine pogralem na Sfab z aimbotem gdzie uzywalem go bardzo zadko glownie chodzilo mi o podglad pozycji gdzie sa przeciwnicy. No coz trzeba zewrzec poslady i przyjac na klate bana.

Opublikowano

Ja też zauważyłem że mam bana, lecz jest tam napisane, że tylko na niektórych serverach Mw3.

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

w moim przypadku wyskakuje ze serwery sa niedostepne i nie moge wejsc wogole w multiplayer, moge tylko grac na spec ops no i singiel player. Trudno pozbylem sie juz tego konta steam z bananem. Pora zakupic nastepny key i jechac dalej.

Opublikowano

rafix ustawiłem wszystko jak na obrazku, tylko właśnie czy powinienem wszystko czy tylko te 2 linijki? bo mi po apply dalej pisze w grze moderate/średni

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...