Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy komputer

ZieloneZiolo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

mam do was wielko prośbę a mianowicie chcę złożyć jakich dobry komputer+monitor do 1500zł za wszystko. Nie potrzebuje dysku(mam SATA 320gb) i napędu(mam jakiś zwykły LG DVD) bo już mam. Monitor nie musi byc kox wystarczy panorama do 22'. W kompie wystarczy 2/4gb ram, wole lepsza grafike,procesor i plyte :), zasilac moze miec w zapasie wiecej(komputer tylko do gier)W na ewentualne rozszerzenia. To tyle, dziekuje za pomoc

Opublikowano

Za 1500zł nic nie znajdziesz sensownego (z monitorem tym bardziej). Odliczając monitor masz 1000zł do wydania,a za to nic sensownego i dobre nie ma. Uzbieraj jeszcze z 1-1.5k i wtedy kupuj, chyba, że chcesz zmienić go za max. rok.

Opublikowano

Coś się tam da zrobić ale pomyślmy GTS 450 cię zadowoli bf3 na wysokich w rozdzielczości 1280x1080

Za 1500zł nic nie znajdziesz sensownego (z monitorem tym bardziej). Odliczając monitor masz 1000zł do wydania,a za to nic sensownego i dobre nie ma. Uzbieraj jeszcze z 1-1.5k i wtedy kupuj, chyba, że chcesz zmienić go za max. rok.

Można też zrobić na rok a co najwyżej pomyśli się później o wymianie części

Procesor:

AMD Phenom II X4 955 Black Edit /3.2GHz, 125W, AM3, BOX, rev. C3/

499 zł

Płyta główna:

AsRock 970 Extreme4 /AMD 970GX, AM3+/

349 zł

Pamięć RAM:

A-Data 4GB (2x2GB) 1333MHz CL9

99 zł

Karta graficzna:

Asus GeForce GTS 450 DirectCu 1GB DDR5 /128bit/ DVI/HDMI

399 zł

Obudowa:

SilentiumPC Brutus 310 Pure Black (bez zasilacza)

130 zł

1

Zasilacz:

OCZ ZS 550W 80+ 135mm

235 zł

1711zł bez monitora :( tylko tyle się dało zrobić

graphic.png

Opublikowano

On chce za 1500zł z monitorem.

Phenoma nie opłaca się brać... Koszty utrzymania wychodzą tyle ile i5 2500k.

i 2500k to dość droga karta a ja sądze że warto zmienić karte graficzną kosztem procesora

Więc 955 Be będzie idealny :)

graphic.png

Opublikowano

Nie każdego stać na kompa za 3k zł. Zaczniecie pracować to docenicie cenę pieniądza :) Co do ramu to raczej n ie schodził bym poniżej 4gb. Różnica niewielka w cenie, a jeżeli go zabraknie to nawet najlepszy procesor Tobie nie pomoże. Później coś sklecę za tą kwotę. Zobaczymy co da się zrobić.

Opublikowano

i 2500k to dość droga karta a ja sądze że warto zmienić karte graficzną kosztem procesora

Więc 955 Be będzie idealny :)

i5 to nie karta geniuszu informatyczny -.- Poza tym tak jak kolega wyżej napisał nie opłaca się brać tego procesora i lepiej sprawdziłby się któryś z i5.

Nie spamuj wszędzie tym samym zestawem skoro za każdym razem wszyscy piszą Ci, że jest do bani.

Zasilacz:230V

Gratuluję.

Opublikowano

Bravo...

Koszta utrzymania Phenoma kolegi (MSI 870a-G54 + Phenom 955BE @ 4.0GHz + Zalman Performa) wyniosły go 900zł (+ większe rachunki za prąd), a za tą cenę można mieć już i5 2500k, więc lepiej się zastanowić. Wgl. lepszym wyborem byłby i3 2120 + jakaś mobo na P67 np. ASRock P67 Pro3 B3 i cie wyniesie to 800zł, a więc taniej, ciszej, wydajniej.

Opublikowano

Procek 2 rdzeniowy ;f. No, ale zestaw jak na te pieniążki całkiem niezły do grania . Także możesz go brać jeśli nie zależy Ci na najnowszych grach na MAX detalach.

jqeuR.png

Opublikowano

Wybaczcie mi ale jeszcze was troche pomecze pytaniami

1.Ile wyciągne fps w takich grach jak CSS, WoW TBC full detale?

2.Pociągnie Dirt3 w full detalach?

3.Jak podpiąć te 2 wetylatory co są w standardzie obudowy?

Opublikowano

1.Ile wyciągne fps w takich grach jak CSS, WoW TBC full detale?

2.Pociągnie Dirt3 w full detalach?

3.Jak podpiąć te 2 wetylatory co są w standardzie obudowy?

CSS i dirt3 mają małe wymaganie więc powinno Ci na maxa, a przynajmniej na dużych polecieć.

Wentylatory można przez molexa bez kontroli obrotów na około 500/600 obrotach i powinno być dobrze.

A przyczepiasz się do obudowy śrubeczkami w specjalne do tego miejsc otworach takich, tzn siatkach.

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

hehe wiem jak przykręcic wentylatory -_- ale nie wiem czy bedzie mozna je podpiąć do płyty głównej i czy jest taka możliwość regulacji obrotów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...