Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] Dot. samego grania

harry10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, LOL'a zainstalowalem przed wczoraj, i zaczalem dopiero grac, ale wgl nie ogarniam:P tzn najpierw odpalilem samouczek, teraz nawalalem sie tylko na arenie z botami (jacys chyba gracze, ja+ boty na nas) ale podszedlem np. do grupki potworkow bije ich, ale podleci jakis byle jaki bot, i weznie mnie na kilka strzalow a ja jego moimi skillami nawalam i tylko pare kresek HP mu zejdzie;/ inni gracze ktorzy grali ze mna jakos sb radzili a ja padalem co chwila az w koncu wyszedlem bo mnie wziely nerwy:P stoje za tymi moimi pomagierami (potworami, nie graczami) tak jak mowili mi w samouczku, ale podleci wlasnie jakis bot i mną pozamiata. wyltumaczylby mi ktos jak to ogarnac, bądź poda link do jakiegos poradnika? z gory dzieki, i sorry moze troche chaotycznie napisane;)

Ref w sygnie - MrPiotrek122

Opublikowano

masz link do kanału(nie mój):

http://www.youtube.com/user/Gimperr

sam się na z jego filmików uczyłem grać.

A tu play lista do tutoriali :

http://www.youtube.com/playlist?list=PL86272B99EFBA8D00&feature=plcp

Opublikowano

Na początku będziesz lamił i to ostro, jak będą Cię obrażać miej na to wyjebane i tyle. Po jakimś czasie nauczysz się, ja od tygodnia gram i dalej lamię ale już lepiej mi idzie :) Tak jak @Up dał kanał Gimpera, to dzięki niemu gram w tą grę polecam Ci go.

Opublikowano

Początki są bardzo trudne. Polecam Ci filmiki Gimper'a - ładnie wszystko opowiada. Jeżeli nadal będziesz potrzebować pomocy napisz do mnie na PW - z chęcią pomogę Ci zapoznać się z tą grą.

Wróciłem ;]

Opublikowano

Ja na początku miałem staty (w sowim pierwszym w życiu meczu) 1:13 chyba czy jakoś tak.

Teraz mam na luzie 10 kili i 2 góra 3 dedy

League of Legends

Opublikowano

najlepiej graj postacią na dystans nie podchodź do wrogiej wierzy bez potworków nie bij wrogów pod ich wierzą na luzie dobijaj potwory ja jestes na lini z kolegą bardziej doświadczonym to czekaj jak on zaatakuje i dopiero wrzucaj całe combo

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Może to kwestia też że zły build robisz ?Staraj się dobijać miniony dla złota zobacz jakiś build do postaci jaką grasz ze strony solomid.net i powinno być lepiej ja jak zaczynałem to odr azu na normalach a tutoriala zrobiłem na 30 levlu ^^.Pierw sobie graj customy a jak Ci tam już będzie dobrze szło to leć na normale ,bo na botach tylko podstaw można się nauczyć.

Opublikowano

To że toba pomiata moze byc róznica lvl , zapewne jezeli dopiero zaczales grac, to gdy bot ma 18 lvl to ty masz dopiero 9-10, staraj sie dobijac miniony, czekaj aż potwór bedzie mial minimum hp ( tak na twój jeden strzał ) i dopiero wtedy go zaatakuj, dostaniesz expa + złoto , jeżeli masz mało hp, staraj sie nie wracac do bazy, siedź jak najdłużej na swojej lini i obserwuj mini mapkę , czy nie idzie jakiś wrogi champion w twoją strone.

Drugim powodem może być to że kupujesz złe itemy na dana klase, nigdy nie kupuj itemow z polecanych , znajdz build na swoją postać na takich stronach jak solomid.net czy mobafire.com

Opublikowano

Nie graj na botach, bo to najgorsze co może być. Niczego się tam nie nauczysz, tylko jednego, jak zabić wroga pod swoim turretem. >.<

Graj normale, last hituj, oglądaj streamy, testuj postacie, graj z kolegą (jeżeli jakiś gra), poproś o radę w grze (jak znasz Angielski)

A z porotu na niskich lvlach też grają ogarnięte osoby, bo nabijają Sobie refki.

btw. Tego nie nauczysz się z dnia na dzień, musisz trochę pograć...

Opublikowano

Nie graj na botach, bo to najgorsze co może być. Niczego się tam nie nauczysz, tylko jednego, jak zabić wroga pod swoim turretem. >.<

nie słuchaj go bzdury plecie...

90% graczy zaczynało od botów i dopiero potem szli na normalne gry z innymi graczami. lepiej pomęcz się trochę z botami, poznaj dobrze mapy żebyś ogarniał na nich co i jak, poznaj trochę grę i inne postacie a będzie ci lepiej szło. nie wstydź się ćwiczyć na botach, właśnie na NICH i tylko na grach z botami testuj nowe postacie bo będzie ci to najlepiej wychodzic, jak sie już z nią zapoznasz, będziesz znać jej możliwości to idź na graczy.

za jakiś tydzień spokojnie będziesz już ogarniać grę, poczytaj słownik skrótów żebyś wiedział czego gracze od ciebie chcą i czerp przyjemność z gry. :)

Opublikowano

Ta, pogra na botach przywyczai się i pójdzie na normale. Nie będzie farmił tylko czekał pod turretem aż wrog spróbuje go zabić ginąc w ten sposób. Gg.

Opublikowano

Na botach to jedynie próbuj nowe postacie i ewentualnie ucz się last hitować: )

a tak to graj normalnie na linii,nie rzucaj się zbyt mocno do przodu samemu i jakoś będzie dobrze szło=)

1325845644-U48159.gif
Opublikowano

Ja nie grałem na botach. Nudzi to trochę. Od graczy musiałby nauczyć się grać, buildy składać, używać flesha [ale to w późniejszym czasie] no i jak się bić, kiedy uciekać. Twórco tematu przeczytaj to. Powiem ci coś. Grałem każdą postacią w tej grze co najmniej 3 razy. To jest ważne bardzo, a dlaczego? Znając aspekty postaci na którą grasz daje ci większe szanse. Śledź postacie nowe jak i stare. Wykorzystuj passywy od postaci oraz naucz się farmić [dobijając miniony - stworki - gdy mają mało hp.] To jest parę punktów do lepszej gry, pozdrawiam cię i miłej gry :>!

asdasddsaasdasdasd.png

http://www.mpcforum.pl/topic/899624-zlecenie-herb-druyny-pikarskiej/ ZRÓB DLA MNIE HERB - MILION LAJKÓW DO WYGRANIA

Opublikowano

Polecam pobrać lolrecordera, w zakładce replay poszukaj replay'i według najwyższego elo i oglądnij.

Myślę, że najlepiej uczyć się od najlepszych.

Od siebie mogę dodać, że najważniejszą rzeczą wbrew pozorom nie jest zabijanie przeciwników, tylko last hitowanie.

12 last hitów to jest mniej więcej tyle samo co zabicie przeciwnika, tak więc trzymaj się z tyłu za minionami i tylko last hituj.

gdy już wyfarmisz eq to możesz zabrać się za zabijanie.

last hit - dobijanie potworków.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...