Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Sion vs Dr Mundo

mazzixd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sion to typowy AD który zadaje ogromny DMG z krytów jak i wpsaniały life steal z ulti.

Mundo to tank, którego mocną stroną jest HP. Wspaniała regeneracja HP z passywa i ulti.

Jeżeli zależy Ci na porządnym DMG to Sion, jeżeli Tank to Mundo.

he?

Opublikowano

Mundo bardzo fajna i tania postać, sprawdza się w jungli, jest strasznieeee twardy oraz ma niezły dmg z Q.

Sion jak to mówią "Zielony murzyn" AP= OP early, AD= OP late, bardzo fajne ulti dające lifestyla Tobie i kolegom z drużyny, skill który po lasthitcie daje Ci hp oraz dużo AD.

Obie postacie u mnie na równi ;)

Specjalista
Opublikowano

a co do tych postaci to raczej sion

mundo jest tankiem i raczej pod kryta się go nie robi

pomogłem? wejdź tu i kliknij: pajacyk.pl

jak nie to też kliknij

Moderatorze!

Codziennie z głodu ginie jeden troll, nie bądź obojętny i już dziś nakarm trolla warnem :)

Opublikowano

Jeżeli chodzi o samo dmg to sion, aczkolwiek na mundo także da się wyciągnąć duże dmg.

Mundo to typowy tank dlatego od samego startu staramy się składać warmogi, gdy złożymy 2gi możemy zacząć składać atme która da nam już troche damage.

Siona składa się od początku pod ad ew. ap potem zmiana pod ad. Sion jak i mundo mają na prawdę mocne ulty.

Jeżeli chcesz mieć dużo fragów polecam siona, więcej killi zgarnie wcześniej, aczkolwiek mundo raczej będzie miał więcej asyst, ale ztankuje na prawdę cholernie dużego damage, podczas działania ulti jest prawie nieśmiertelny.

Ja mam obie postacie, ale wole grać mundo niż sionem, bo akurat jego lepiej ogarniam.

Jeżeli jednak ogarniesz siona w wysokim poziomie, to będzie on tak samo prawie nieśmiertelny + big damage.

Opublikowano

Sion prawdopodobnie najlepszy AD w GRZE !!! Sam byłem świadkiem jak pod koniec gry (co prawda z botami, ale sam fakt), rozwalaliśmy już baze, a nafeedowany sion wpadł na respa botów na ulti i ujebał 3 czy 4 ? i zdążył wyflashować :)

chyba rozumiesz za czym jestem ? co do tego przykładu, jak ktoś nie wierzy na pewno tacy magicy na youtubie gdzieś już są ;)

Opublikowano

Jeżeli zależy Ci na HP i krytach to zdecydowanie Sion. Mundo raczej się nie robi z krytami. Sion + ulti może położyć wszystkich (czasami zdarza się) :)

Wróciłem ;]

Opublikowano

Sion może pójść na mid, jungle, bot. Uniwersalny.

Mundo. To jest jedna z moich ulubionych postaci.

Siedzisz na topie do 20 minuty bez recalla.

W late OP health regen.

Tank z mega dmg.

Opublikowano

Polecam Ci siona, posiadaj stuna, ale mundo za to jest troszkę podstępny po podczas walki gdy masz 20% hp ładujesz sobie ultem i masz już full. Postacie są tanie weś sobie najpierw siona potem dr mundo, z oby dwóch będziesz zadowolony

Opublikowano

Sion jest swietny gram nim od okolo 4dni i jestem z niego bardzo zadowolony robiony pod ad ma troche ciezko w early ale late to masakra z dobrymi itemami na ulti wpadam spokojnie w 3 no i stun sie bardzo przydaje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...