Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Co kupić ? Jestem "newbie"

Kol3as12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za 400 RP nic na razie nie kupuj. Uzbieraj do 1350 i kup sobię np: Siona.

Stun, Dużo HP, potężny DMG i ulti - bardzo duży % life steala.

he?

Opublikowano

Ashka dla newbie najlepsza w świecie.

@Down

Powiedziałem, że jest słaba?

btw. Na pewno ma szansę z tankiem mundo lub irelką...

Opublikowano

@up to może chodź pvp ja wezmę ashe i zobaczysz, że ogarniętym osobą żaden frag nie ucieknie.

Ashe polecam bo :

+pasyw, co 3sekundy zwiększa się wartość na trafienie krytyczne (jeśli nie atakujemy)

+ogólnie dobre skille

+atak na dystans, w połączeniu z skillami (tj Q i W) na 100 hp ubijesz gnoja ; )

-papier ...

Kolega też tam radził siona, też Ci go polecę, ma ~2500hp bez itemów na 18lvl ... Świetne skille, stun, tarcza, ulti robi swoje.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dozbieraj 1350 kup Sobię Jax'a. Ogarnij go i gg wp. Nie bierz tego syfu co up@'y mówią, wyjątkiem jeszcze może być sion , ale jak źle rozegrasz early to potem jajco zrobisz.

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi . Mam jeszcze pytanie . To 400 RP dostałem za wbicie 3 lvl . Jakie Nagrody czekają mnie na następnych lvl ?

Opublikowano

Na razie żadna. (Bynajmniej przez mój okres czasu kiedy ja wbijałem nic nie dostałem).

Ewentualnością jest jakiś bohater, np. ja dostałem Kayle ze skórką. :)

he?

Opublikowano

@up to może chodź pvp ja wezmę ashe i zobaczysz, że ogarniętym osobą żaden frag nie ucieknie.

Ashe polecam bo :

+pasyw, co 3sekundy zwiększa się wartość na trafienie krytyczne (jeśli nie atakujemy)

+ogólnie dobre skille

+atak na dystans, w połączeniu z skillami (tj Q i W) na 100 hp ubijesz gnoja ; )

-papier ...

Kolega też tam radził siona, też Ci go polecę, ma ~2500hp bez itemów na 18lvl ... Świetne skille, stun, tarcza, ulti robi swoje.

Pozdrawiam

trolololo pvp ashkę niszczy każdy melee bruiser, fighter synku :) dobry caster też sobie łatwo poradzi, bo Ashe to papier jakich mało :) jedynie w teamfighcie, albo jak kogoś gonisz to racja - nie ucieknie nikt przed tym op slowem...

Gold Member

nvm

Opublikowano

Za 400 RP nic na razie nie kupuj. Uzbieraj do 1350 i kup sobię np: Siona.

Stun, Dużo HP, potężny DMG i ulti - bardzo duży % life steala.

O ile się orientuje Sion kosztuje 1350 IP , a nie 400 RP . RP tylko za SMS lub Zasługi :D.
Opublikowano

Na początek dobrą opcję może być Jax. Super postać - duże DMG, system ucieczki, unikanie ciosów, z dobrym bulidem potrafi pokonać 1v2, a nawet czasami 1v3. Drugą możliwością może być Sion lub Tryndamere.

Wróciłem ;]

Opublikowano

trolololo pvp ashkę niszczy każdy melee bruiser, fighter synku :) dobry caster też sobie łatwo poradzi, bo Ashe to papier jakich mało :) jedynie w teamfighcie, albo jak kogoś gonisz to racja - nie ucieknie nikt przed tym op slowem...

Powiedz mi który ad carry nie zostanie zniszczony przez male bruisera? Imo Ashe to jeden z lepszych ad carry, chodź trzeba do niej trochę wprawy.

@Do tematu: Zacznij od testowania darmowych champów, pozbieraj trochę więcej IP i kup champa jak juz będziesz wiedział jaki rodzaj bohatera Ci pasuje.

Opublikowano

1350 - tryndamare.

Posrana postać dla początkujących, jak początkujący przeciwnicy to nie będą znali kontry na niego i będziesz tyrał tak, że magia.

Wystarczy mieć dobry build.

Q - Heal

W - jak przeciwnik ucieka i dostanie na plecy ten skill to go spowalnia, jak będzie się bił z tobą i dostanie to na klatę to zmniejsza jego dmg, praktycznie do takiego stanu jak bez itema.

E - wir, pozwala wbić się w tf, uciekać przez ściany, etc.

R - ult pozwala nam przeżyć na 1hp przez jakiś tam czas, a przy tym zwiększa się nasza furia.

Furia na 100% dodaje nam 35% na krytyczne trafienie.

w83od2.jpg

Opublikowano

1350 - tryndamare.

Posrana postać dla początkujących, jak początkujący przeciwnicy to nie będą znali kontry na niego i będziesz tyrał tak, że magia.

Wystarczy mieć dobry build.

Q - Heal Zwiększa również DMG (ad) oraz obrażenia od kryta. (8/4%, 12/6%, 16/8%, 20/10%, 26/14%)

W - jak przeciwnik ucieka i dostanie na plecy ten skill to go spowalnia, jak będzie się bił z tobą i dostanie to na klatę to zmniejsza jego dmg, praktycznie do takiego stanu jak bez itema. (W skalowanie: Zmniejszono dmg/spowolnienie 15/25%, 25/30%, 40/45%, 50/50%, 55/75%)

E - wir, pozwala wbić się w tf, uciekać przez ściany, etc.

R - ult pozwala nam przeżyć 3 sekundy , a przy tym zwiększa się nasza furia osiąga 25/50/100%

Furia na 100% dodaje nam 65(Q+full furi)% na krytyczne trafienie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...