Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ie.au3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jakos nigdy nie używałem tej funkcji ,a mam zamiar

. chcialbym żeby kliknał mi albo w pole logowania albo jakiś napis pod nim (ma klikać a nie przechodzić z poziomu skryptu do strony)

dzięki jak ktoś by pomógł

wejdzcie i spróbujcie na : margonem.pl

każda forma pomocy będzie nagradzana.

z helpa

#include <IE.au3>

Local $oIE = _IE_Example("form")
Local $oSubmit = _IEGetObjByName($oIE, "submitExample")
_IEAction($oSubmit, "click")
_IELoadWait($oIE)

Opublikowano

pewnie, że próbowałem

chodziło mi o zabawę w #include ie.au3 nie do końca dobrze się wyraziłem. Mógły ktoś pomóc mi ten przykład przekształcić na kliknięcie elementu na jakiejś stronie?

Opublikowano

#include <IE.au3>

Local $oIE = _IE_Example("form")
Local $oSubmit = _IEGetObjByName($oIE, "submitExample")
_IEAction($oSubmit, "click")
_IELoadWait($oIE)

prosze

Opublikowano

napisze wam tylko że to mi otwiera przykładowy autoit script a ja chcę wykonać to na jakimś innym adresie strony :huh:

Opublikowano

ma kliknąc na jakiejś strone np. na przycisk "loguj" . o to chodzi. Juz z 10 razy próbowałem i nic nie wychodzi. No to chyba nie jest dla was trudne? Widziałem pełno botów w autoit co na exploerze śmiga . AutoLoginy,pobieranie id elementów itp.

Opublikowano

no to musisz znaleźć coś ciekawego co ten button ma, ukraść lub pożyczyć od niego handle i wjebejszyn do ieaction bedzie dzialac

daj kod html tego batona to zaraz ktoś ci pomoże znaleźć to

Opublikowano

a co ma ff do ie ? to osobne i trochę inaczej działające funkcje co najwyżej mają porównywalne ze sobą polecenia ale o całkowicie odmiennej składni

jak masz robić w IE to analizuj w IE a nie w innej przeglądarce

ff niby jest prostrzy ale bardziej skomplikowany przez działanie poprzez proxy łączące z silnikiem przeglądarki

ie łatwiejszy i w sumie bezproblemowy bo do samego działania nie jest potrzebna przeglądarka bo wszystko zintegrowane w systemie. stąd potem problem z działaniem na różnych wersjach Internet Explorera

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...