Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z android market i, przesyłaniem plików

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, ostatnio mam dziwne. problemy z x8 na gingerdx 21 Otóż nie chce mi się zainstalować żadna apka z media market. Wywala mi coś w stylu

Nie można zainstalować w pamięci telefonu albo na karcie SD

apki z chomikuj lub ściągnięte przez inne majtki działają.

Drugi problem mam z wysłaniem aplikacji. Chciałem po ludzku wysłać przez bluetooth, ale astro wywala mi od razu wysyłanie przez e mail o.O Wszystkie inne mogę przesłać jak mi się podoba.

I tak poza tematem co to jest karnel i jak to cholerstwo wygrać ?

Opublikowano

Wgrałeś sobie nie kompletnego rom'a.

1. Masz uwalony Market. Zainstaluj jakiś pakiet Gapps'ów z lutego.

2. Wysyłanie nie działa prawidłowo. Na tym romie musisz przez Bluetooth File Transfer wysyłać, bo uwalone bluetooth systemowe jest.

3. Kernel to jest tak jakby jądro tego całego androida. Poprzez jego modyfikację możemy dużo zyskać. Szybsze działanie telefony, optymalizacja, o/c procesora etc. Nie da się tego "wygrać" Teraz możesz tylko innego rom'a wgrać.

Opublikowano

Nie, rom jest kompletny bo wcześniej śmigało, normalnie instalowało z marketu i pliki też mogłem wysyłać. Dopiero od nie dawna wariuje. Może polecisz jakiś inny rom? A co do karnela to nie wygrać tylko wgrać. Słownik w komórce automatycznie zmienił. A jakie jest ryzyko, że mi się fon uwali? Bo znalazłem karnel, dzięki któremu będzie mi działał tethering.

Opublikowano

sam mam gingerdx i dziala mi wszystko, jest dobry. wgrywasz kernela na kartę i flashujesz z recovery

fs_overall.png

Opublikowano

Na romei minicm7 najnowszym razem z kernelem do tego romu market dziala prawidlodo, sam sie zaktualizowal i nie ma zanych problemow z pobieraniem. Teraz market nazywa sie google play.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...