Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Teemo vs. Kog vs. Vayne vs. Graves

Pan Jabłko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.png

Postacie: Teemo vs. Kog vs. Vayne vs. Graves

Zależy mi na: wszechstronność postaci.

Dodatkowe informacje: postać, która najbardziej przyda się teamowi oraz żeby była dobra w early i mid game ;p

Opublikowano

Kog - Bardziej Late

Teemo - No przydaje się bardzo teamowi, dla tego że grzyby dają widzenie jak i slow itp. itd.

Vayne - Porządny AD

Graves - To co UP.

Hmmm. Teemo ogólnie polecam bo tani a niszczy system.

A tak to Gravesa bym brał, jeden z lepszych AD Carry i robi bardzo duży dmg w Early, Mid i Late :)

he?

Opublikowano

Ciężko tu mówić o wszechstronności gdy 3/4 z podanych championów mają swoją określoną, niezmienną rolę w teamie.

Teemo od czasu do czasu widywany jest na solotopie, do AD Carry ciężko go zaliczyć.

Z wymienionych polecam Vayne, true dmg zmorą tanków, większy range od graves'a i koga.

Opublikowano

Graves - olbrzymi dmg w kazdej fazie gry

Kog Maw - z ogarnietym supportem da rade w early a jak zlozy madredy to juz tylko fragi zbiera

Vayne - za duzy papier i slabe early

Teemo - co to ma byc w ogole?

Opublikowano

Bierz teemo .

Rozjebie wszystkich oprócz kog mawa .

Nie umiecie nim grać nie piszcie .

Teemo ad carry vs vayne . Teemo easy win .

Teemo vs graves . Teemo easy win .

Teemo vs kog . I tu może być trudno z powodu slowa i ulta .

Opublikowano

Ja bym radziła Graves bardzo dobry AD Carry, ewentualnie Vayne ale na początku to jest papier c:

71e6d390a9ea69700661668b284f3652a2f3e5d1

Opublikowano

Ja bym wybierał pomiędzy postaciami za 6300. Teemo można kupić szybko, więc spokojnie. Pomiędzy Kog'maw'em, Vayne i Graves'em wybrałbym Graves'a. Super postać AD Carry. Ulti podczas gonienia powalające, skillem E możesz gonić i uciekać, dobre DMG z Q, a W podczas TF może być przydatne (zanim przeciwnik wyjdzie z tej chmurki można go już zabić).

Wróciłem ;]

Opublikowano

Jak ja widzę jak Wy ładnie chwalicie tego gravesa, to aż mi się płakać chcę. Wychwalacie go bo pewnie wiedza teoretyczna a praktyki zero, nigdy nie widziałem, aby graves był dobry.

Polecam Ci kog mawa, teamowi się na pewno przyda, ulti co 2 sekundy (chyba) i po 500 na 2 poziomie + kog maw widzi postać jeśli ją trafił z ulta. W team fighcie wygra drużyna tam gdzie jest kog, bo nawet jak padnie jego pasyw dobije ...

Teemo nie jest zły, mówicie że jest zły i dobry. On papier, gdyby nie ten jego skill co oślepia był by słaby. Vayne to już wgl papier.

Opublikowano
Polecam Ci kog mawa, teamowi się na pewno przyda, ulti co 2 sekundy (chyba) i po 500 na 2 poziomie + kog maw widzi postać jeśli ją trafił z ulta. W team fighcie wygra drużyna tam gdzie jest kog, bo nawet jak padnie jego pasyw dobije ...

Widzę u Ciebie ani teori niema ani praktyki.

@Do tematu:

Z w/w to Vayne albo Kog'Maw, jeśli masz ogarnietego supporta to definitywnie Kog'Maw, Graves już za dużo nerfów na klate przyją, a teemo, tutaj nie mam nic do powiedzenia, poprostu zasysa jako ad carry.

KogMaw

+Slow w skillu

+Bonus do as w skillu ( passywnie)

+Największy range w grze po uzyciu skilla

+Ogromny zasięg ulti + mały cd

+Passyw, obszarowy dmg do dobijania wrogów

-Bez dobrego supporta jest dosyć ciężko w early, ale za to nadrabia w late game.

Opublikowano

Vayne od razu w tf umiera.

Graves i kog to bardzo dobre ad carry. Ale na najbardziej polecam koga, graves kiedys wymiatal, ale to bylo pierwsze dni po realese. Ma zajebisty attack range, pro ulti, slow i ulti razem dobrze dziala. I jeszcze ten pasyw. Ja koga wlasnie dzisiaj kupuje :)

;)

Opublikowano

IMO najbardziej wszechstronna z tych postaci to vayne: stun, dash, pasyw na dogonienie dobitka, true dmg oraz bardzo dobre ulti.

Jednak jeżeli chodzi o ad carry to należy też patrzeć z jakim supportem na tego bota się wybierze, jeżeli wybierzesz vayne to polecam alistara, 2 przybicia w ściane oraz podbicie i kill 100%.

Opublikowano

Kog`maw

- można go składać na AP/AD/hybrydę

- przydatny pasyw w early (Allah Akbar!)

- zwiększenie rangu za pomocą W

- Q - zmniejszenie armora i mr + dmg

- E - slow

- Ulti miażdży, taki mini moździerz

Opublikowano

Teemo polecam na normale. Gra się nim przyjemnie i daje sporo fun'u z gry. Jak ogarniesz vayne to będziesz bez problemu carrować rankedy, chociaż ma dość ciężkie early.

Na wczesną grę najlepszy jest chyba graves.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Osobiście grałem Teemo i ma na prawde dobre ulti jak chodziłem pod AP to jak przeciwnik wbił mi się w 4 grzybki to po pół hp mu zabierało hp .

Ale Kog jest w 100% lepszy.

A co do Vayne i Graves to wybrał bym Vayne ta postać na prawdę mocno bije, jej hity są masakryczne !

Więc wybrał bym:

-Kog

-Vayne

logo2db.png

Kliknij w obrazek i czekam na ocenę

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...