Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Różnica cen? wtf!?

Sence °

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wczoraj kupiłem w małym sklepie komputerowym kartę micro sd + adapter 16 gb. I zapłaciłem ( ?! ) 30 zł! 8 gb były po 22 zł, a 4 gb po 18 zł. W takim sklepie jak media markt itd. 8 gb kosztuje 60 zł ,a 16 coś koło 100 zł. I tu pytanie. Karty były takie same ( firma szybkość itd. ) to skąd taka różnica cen?

graphic.png

Opublikowano

LoL Kup mi też :D

Może będą likwidować sklep?

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

76561198014515809.png

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

Założę się, że SD, którą kupiłeś jest Class2, bądź Class4, a w MM były Class10.

Różnią się one szybkością przesyłu i odczytywania danych. Dla Class10 jest to 20mb/s odczytu, a 10mb/s zapisu.

Opublikowano

Tak jest czasami ;) wgl na necie można taniej kupić karty o 50% mniej...

NP. 4 gb taka samiutka jak w innych sklepach kosztuje na necie 20 zł a w sklepie ponad 50.

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

W sklepach komputerowych jest zawsze taniej ;)

Ja kompa 2gb ram, 1gb grafa, 2rdzenie procek 3,1 DDR + dysk 500gp

Śmiga zajebiście bez żadnych wad. DT na 5kont robię w Metku.

Dałem 1,150zł z rok temu..

Ciesz się, że taka okazja Cię złapała :)

1343548143-U383429.png
ExKid FanART | Gold Member | ExMentor | ExMMT Recenzent | ProUser | Postmarker | Blue Member | Random 2k11!

Wszystko O Mnie:

Mój Fanpage:
https://www.facebook.com/Majken.Majki

Moje kawałki na YouTubie:

http://www.youtube.com/user/tvMajken/videos

Galerie:

- Moje Dema na YouTube
- Zwykła galeria Teksty/Dissy
Staż na Forum:
Wygrane Pojedynki - 128
Przegrane Pojedynki - 47
Remisy - 6
Tutoriale:
Mam ich 10 znajdziecie wszystkie na profilu.
Dziękuje że zaglądacie do działu: Pojedynki

Opublikowano

@2UP

Złożony w podobnie cenie dawałby radę jeszcze więcej tych kont, ale cóż. Jak kto woli.

Karty MicroSHDC są podzielone na kilka kategorii (raczej class):

Class2 - Oferuję najsłabszy przesył danych, najtańsza,

Class4 - Transfer jest wyższy, ale jeszcze to nie to,

Class6 - Ujdzie w tłoku, oferuję nie najgorszy transfer danych

Class 10 - Najszybsza, ze wszystkich "class", oferuję szybki zapis i odczyt danych.

Opublikowano
W sklepach komputerowych jest zawsze taniej ;) Ja kompa 2gb ram, 1gb grafa, 2rdzenie procek 3,1 DDR + dysk 500gp Śmiga zajebiście bez żadnych wad. DT na 5kont robię w Metku. Dałem 1,150zł z rok temu.. Ciesz się, że taka okazja Cię złapała :)

"DT na 5kont robię w Metku." ZAJEBISTY PRZYKLAD XDDDDDDDDDDDDD

Czym sie rozni? Jakoscia w stosunku do ceny. Tak jak kolega wyzej pisze, jest z nizszej 'klasy'

logo_black3.png

Opublikowano

Są to karty class 10. Dziś idę kupić 2-gą 16 gb. Kurde,,, nie zapytałem się po ile 32 gb. xD ale już się boję.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...