Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pas Neoprenowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niechce tutaj zbednego spamu tylko same konkrety. Ostatni przez wkacje zrobila mi sie dosc duza opnka wiec postanowilem sobie kupic pas neoprenowy. Tyle ze jest jedna zecz ktora mnie zastanawia bo na kazdym forum fitnesu sa opisane dzialania. Ale nigdzie nie moge znalesc ile go mozna nosci w sesie 5h na dzien czy caly czas, bo niechce ryzykowac zeby pozniej nie miec oparzen na ciele. Pamietajcie bez spamu jak niewiecie to niestrzelajcie bo niektorzy napisza zeby miec o 1 osta wiecej.

halibel000001dk3.jpg

Opublikowano

całe te vibroaction, i tym podobne to mit, możesz nosić przez 20 godzin na dobę, a i tak da Ci tylko tyle, że ewentualnie kręgosłup przestanie Cię boleć, uwierz mi - 3 godziny dziennie na rowerze przez miesiąc dadzą Ci wiele więcej.

d23735233b786cb5.jpg

Dołącz do nas! :)

Opublikowano

Czytałem po forach że niestety ten to tylko zabawka.

Poza tym na brzuszek są lepsze opcje. Naprawde wystarczy 30 min dziennie i nawet kaloryferka sie dorobisz.

Moim skromnym zdaniem to SHIT.

f.png

Opublikowano
całe te vibroaction, i tym podobne to mit, możesz nosić przez 20 godzin na dobę, a i tak da Ci tylko tyle, że ewentualnie kręgosłup przestanie Cię boleć, uwierz mi - 3 godziny dziennie na rowerze przez miesiąc dadzą Ci wiele więcej.

nie wiesz nawet co to pas neoprenowy . . .

Czytałem po forach że niestety ten to tylko zabawka.

Poza tym na brzuszek są lepsze opcje. Naprawde wystarczy 30 min dziennie i nawet kaloryferka sie dorobisz.

Moim skromnym zdaniem to SHIT.

a ja jestem z fabryki snickersów ;-)

----

Pas neoprenowy nie pomoże ci zrzucić tej opony, pas ten jest w celu zwiększenia temperatury ciała podczas treningu (szczególnie aerobowego), wysoka temperatura przyśpiesza spalanie tkanki tłuszczowej aczkolwiek same noszenie go nic nie pomoże. Pływam od 2 lat i chodzę na siłownie 1,5 roku znam się na fitnesie i praktycznie siłownia na którą chodze składa się z starych byków po 30+ lat którzy sami kiedyś doradzali mi są moimi kumplami (tak korzystam teraz z tego pasu w celu uwidocznienia mojego kaloryfera na brzuchu który jest zakryty obwisła skórą po treningu na mase). Chcesz zrzucić brzuch? dieta redukcyjna +aeroby min. 3x w tygodniu po 30min i następne 30min płynnego ruchu - bieganie, pływanie innej opcji niema. Choć założe się że i tak masz w dupie to co pisze zaczniesz sie głodzić jak ostatni czub i dojedzie cie jojo jak coś zjesz, potem sięgniesz po odżywki które myślisz że ci coś dadzą a niestety bez profesjonalnego planu treningowego gówno dadzą, wpadniesz w desperacje i (...).

Narazie użyj mózgu i logicznie pomyśl nad dietą i treningiem ;].

Polecam sie na przyszłość, pozdrawiam

2006-2010

Opublikowano

Mistrzuniu kolega pytał wyraźnie o noszenie :)

Pewnie nie wie co to aeroby i nie będzie w stanie ułożyć ćwiczeń. Zresztą po co od razu tak?

Poza tym energy dobrze mówi. Dietanabol i ćwiczenia. Ładnie się rozpisał i widać że siłownia nie jest mu obca dlatego chylę czoła. Efekt jojo jest najgorszy, bo niestety co raz się rozciagnie....

PS. Ja nadal myśle, że pas to wtopa. Niech zacznie ćwiczyć brzuszek i dopiero potem jak efektów nie będzie zacznie myśleć o pasach cnoty i poważniejszych ćwiczeniach

f.png

Opublikowano

Jeśli mowiąc krótko i na temat to noszenie owego pasa nic pozytywnego nie wniesie a nawet gorzej bo porobi rozstępy na skórze, pas ten jest przeznaczony dla osób które już ćwiczą na siłowni jakiś czas i będą potrafić go wykorzystać. Podobnie jak odźywki i sterydy sam na nie wydałem kupe kasy nawet za 200zł z USA sprowadziłem efedryne (pochodnia amfetaminy zakazana w europie) i jedynie co sie stało to po miesiącu ludzie mnie nie poznawali a ja prócz wielkiego przemęczenia, złego samopoczucia i załamania nerwowego nie ruszyłem się ani wagą ani budową ciała (chciało sie szybkich magicznych efektów), wszystkie te gadżety są przeznaczone dla osób ćwiczących od dłuższego czasu i niema co liczyć na magiczne efekty od pasów, odźywek, sterydów, kremów wyszczuplających itp.

Jedyna droga do sukcesu to cierpliwość, systematyczność i zainteresowanie dobrym planem treningowym oraz dietą (redukcyjną bądź masywną).

pozdrawiam

2006-2010

Opublikowano

Nawet zwykły gainer potrafi zepsuć wątrobe, ale ok bo offtopic lecimy.

Kolego załozycielu tematu. Moja ostateczna rada jest taka.

1. Nie bierz nic. Dietanabol to podstawa i w nim siła to raz :) Idź do dietetyka i powiedz, że chcesz zgubić brzuszek itp.

2. Zacznij ćwiczyć brzuch bo oponka sama nie zejdzie. Siłownia to maraton a nie sprint dlatego cierpliwość i odrobina wysiłku niedługo przyniosą efekty. Pozdrawiam

f.png

Opublikowano
Nawet zwykły gainer potrafi zepsuć wątrobe, ale ok bo offtopic lecimy.

Kolego załozycielu tematu. Moja ostateczna rada jest taka.

1. Nie bierz nic. Dietanabol to podstawa i w nim siła to raz :) Idź do dietetyka i powiedz, że chcesz zgubić brzuszek itp.

2. Zacznij ćwiczyć brzuch bo oponka sama nie zejdzie. Siłownia to maraton a nie sprint dlatego cierpliwość i odrobina wysiłku niedługo przyniosą efekty. Pozdrawiam

Pierwsze efekty widać nawet po pół roku a co do dietetyka nie polecam na swoich początkach kiedy to miałem tą faze na szybkie efekty i szamałem różne gówna które nie dały efektu i latałem z gównami na ciele które też sie nie sprawdziły poszedłem do dietetyka i co? kazał mi sie faszerować węglowodanami i w byle jakich porach <smiech_na_sali> i za to jeszcze 50zł wziął. Podstawą diety jest białko które jest podstawowym budulcem mięśni, węgle to tylko uzupełnienie odźywiania organizmu. Z dietą polecam iść na jakieś forum kulturystyczne i poczytać o tym.

Dieta nie jest dla każdego identyczna, trzeba na podstawie wzrostu i wagi wyliczyć swoje zapotrzebowania BTW dzienne i potem (mówimy o odchudzaniu) zmniejszyć je na początek o 25% potem można posunąć sie dalej i ćwiczyć regularnie z planem treningowym. Czemu plan treningowy jest tak ważny? bo każda partia mięśni nie stosownie dobrana doprowadzi do nie pożądanych efektów np. łączac klate z plecami w ten sam dzień można doprowadzić do tego że plecy staną sie okrągłe i mięśnie (o ile sie wogóle uksztaltują) będa nie symetryczne ;)

myślę że dość informacji już udzieliłem, jeśli autor chce coś zrobić z sobą to ma dobre informacje na start.

tymczasem ja lece i pozdrawiam ;)

2006-2010

Opublikowano

Strzelam bo niewiem to chciales

bezpiecznie będzie ci go nosic 7h tak

no i potem coraz dluzej dowiesz sie wkoncu ile powinens go nosic

1321383239-U30311.png

Powróciłem jak feniks by Zniszczyć To co było

i sprawić iż wszystko powstanie z popiołu

Opublikowano

Jeżeli nie chcesz mieć ładnego, dobrze zbudowanego ciała tylko zrzucić trochę tłuszczu to polecam różne preparaty przyspieszające przemianę materii, ale nie jakieś tablety, bo to mniej zdrowe od takich. np. Herbatek.

Sam stosuję, słodyczy jem potwornie dużo, tak ze 2-3 czekolady dziennie, a przez całe wakacje przytyłem marne 1,5kg ;)

Herbatki polecam, jeżeli chcesz mieć lepszą budowę ciała to sposoby Energy'ego są najlepsze.....

reklama RMCF1902

Opublikowano

Energy ograniczmy się do brzucha ^^;)

Po pół roku. Heh zależy co masz na myśli mówiąc "efekty" :P

Ja uparcie mówie niech zrobi sobie tylko brzuch jak mu się nie podoba. On chce tylko spalić troche tłuszczu ^^

Herbatki w tym wieku ? Hm. Jak mówisz że działa to działa rzeczywiście :)

PS. Autor serio wisi Ci piwo za rady :P

EDIT. A właśnie apropo diety to są do tego specjalne programy. Potem tak jak Energy mówi dasz na forum i Ci sprawdzą :)

f.png

Opublikowano

Hm szczerze to zauwarzyłem jeszcze że tyle złotych rad a wogóle nie wiemy ile kolega ma lat :) diet na redukcje lub masę nie wolno stosować mając mniej niż 16-18 lat (choć ogólnie zalecało by się od 21) ponieważ dieta a szczególnie redukcyjna ma za zadanie zmniejszyć rozmiary ciała co jak łatwo się domyślić może dać negatywne skutki w okresie dorastania (np. w wzroście) [Nie potwierdzona informacja, przypuszczenie], więc jeśli chcesz tylko lekko schudnąć a nie zająć nad profesjonalną budową to polecam poprostu nie jeść ziemniaków i białego pieczywa noi... odpuścić słodycze bo to centrum węgli które sprawiają że odkłada ci się!!, biegać po pół godz lub pływać na basenie 45 min (ofc non stop) i przed snem A6W lub ABS2 (najlepsze na świecie ćwiczenia mięśni brzucha).

To chyba tyle do tematu, nie chce aby ktoś sobie narobił problemów :)

2006-2010

Opublikowano
A6W lub ABS2

Też myślałem o A6W :P

To jest ukryta treść, proszę

Łap linka. Tutaj powinieneś zacząć przygode.

Energy ładnie Ci wszystko podał.

Napisze jeszcze tylko, że trzeba unikać potraw panierowanych i tych przygotowywanych w tłuszczu.

Dla Ciebie miłego ćwiczenia a dla energicznego pjona

f.png

Opublikowano

Dzieki za wypowiedzi. Ale teraz troche wyjasnie pytal sie ktos ile mam lat wiec skonczylem 17lat w tym roku. Ucze sie jako kucharz w szkole i ja juz mam diete zrobiona przez siebie i zatwierdzona przez sorke ktora sie na tym zna (moja dieta jak narazie zmniejsza tluszcze w posilkach i sol ale to tylko narazie, noi i wiecie jogurciki i takie tam.) Jezeli wam o to chodzi to juz zaczelem biegac a na rowerze jezdzi nie lubie. I zadnych gainerow nie bralem brac nie bede po prostu wyzezbie cialo wlasna ciezka drogaa.

halibel000001dk3.jpg

Opublikowano

No naturalnie wyrzeźbić ciało jest to nie możliwe to ci mówie odrazu, myślisz że Pudzianowski, Bruce Lee czy Arnold Schwarzenegger (ten co grał terminatora) zrobili takie widoczne umięśnienie naturalnie? możesz i ćwiczyć 20 lat na siłowni mięśnie nigdy nie będa tak widoczne bez wspomagania a jeśli chodzi o twoją diete to troche zabawna jest ;) taka typowa "babska dieta" i napewno jedząc jogurciki nic tym bardziej nie urzeźbisz.

Pierw trzeba wziąść diete na masę i trening na masę, poćwiczyć rok noi jak to mówią być puszysty z pozorów i następny rok zmienić diete i plan treningowy na rzeźbe +brać suple wspomagające spalanie *tylko* zbędnej masy tłuszczowej (bo mięśnie też sie spalają dlatego nie wolno ćwiczyć codziennie musi być przerwa 2 dni od treningu ostatnich partii mięśni) aby uwidocznić je, to tyle.

pozdrawiam

2006-2010

Opublikowano

Energy ty go chcesz zamęczyć : D Trzeba posiadać samodyscyplinę aby codziennie robić ćwiczenia.

Opublikowano

Po co mi miesnie jak pudzianowski? zebym nie mogl sie schylic zeby buty zawiazac? wystarczy mi zasrys kaloryfera i troche klate wurzezbic i motyle ale to juz na silowik bo od pazdziernika ide

halibel000001dk3.jpg

Opublikowano

Idź na taką na której jest trener. Niech doradzi i zrobi Ci rozpiske :)

Bo wiesz machać żelazem to nie sztuka :) Myślę że dasz rade i nie spalisz mięśni :) Pamiętaj początki bywają trudne :) Widze że nie chcesz robić z siebie zabójcy, dlatego zwykły trening powinien przynieśc efekty.

Energy - ja wiem, że powiesz że człowiek ma bariere itp itd, ale jak on chce tylko sobie troszke ciała złapać i na tym poprzestać to rzeczywiście może zwykły trening styknie ? Chyba że serio ma ochote na coś wiecej, wtedy niech zaleje się na zime i potem redukuje :P

Edit. Motyle = drążek odpowiedni - przynajmniej u mnie.

f.png

Opublikowano

Jak już sie zaczniesz trenować trzeba cały czas jak przestaniesz to kwestia czasu jak wrócisz do poprzedniego stanu ;) nieda sie zrobić efektu na całe życie niestety, organizm prowadzi do równowagi ciała dlatego nie możemy mieć zadużej głowy a zamałych nóg ;) rzeźbienie ciała np. klaty to jest wymuszenie od organizmu tego ale on i tak bedzie chciał to naprawić, pozatym sami sie przekonacie ;)

2006-2010