Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dźwięk.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Jest sprawa, dziś zainstalowałem sobie od nowa windowsa xp'ka. Ale jest problem, bo nie mam sterowników do dźwięków, a nie pamiętam jak sie nazywa karta dźwiękowa. Czy jest może jakieś rozwiązanie aby zobaczyć jak sie nazywa karta dźwiękowa, lub jakieś automatyczne aktualizacje?

Prosze o odpowiedź która ma sens do tematu.

arshawin.png

Sygnatura wykonana przez

The Anonymous

Opublikowano

Prawy przycisk myszy na Mój Komputer > Właściwości > Zakładka Sprzęt > Menadżer Użądzeń > Kontrolery dźwięku, wideo i gier.

Ja mam na przykład AMD High Definition Audio Device.

Jakbyś nie wiedział, które to karta dźwiękowa to wstaw screena. :)

Ten rap to inny wymiar, z kosmosu biorę każdy panczlajn,
Ciebie podobno nic nie zatrzyma? #Grawitacja
Naginam prawa, rządzę fizyką, istny Newton w wersach,
bo zostawiam Cię na glebie suko.. w cząsteczkach.

Opublikowano

Karta dźwiękowa zintegrowana (wbudowana w płytę główną)? Jeśli tak to sterowniki znajdziesz na stronie producenta płyty głównej. Jeśli odpowiesz sobie na to pytanie zainstaluj everest, a dostaniesz odpowiedź jaką masz kartę dźwiękową ewentualnie płytę główną, a następnie wchodzisz w google i szukasz sterowników. Ewentualnie podaj tutaj jaką masz to poszukam odpowiednie.

Opublikowano

Prawym myszki na "mój komputer" pojawia sie okno -> wybierasz zakładke SPRZET i klikasz na Menadżer urządzeń. Otwiera się kolejne okno z listą. Na samej górze pownienieneś mieć: karty graficzne -> klikasz i rozwija Ci sie informacja o danym sprzęcie - symbol. Nie klikaj na Kontrolery dzwieku, wideo i gier bo tam z regóły wyswietla tylko firmę czyli jak na Twoim screenie : Nvidia. Czyli karta jest GeForce.

Opublikowano

Prawym myszki na "mój komputer" pojawia sie okno -> wybierasz zakładke SPRZET i klikasz na Menadżer urządzeń. Otwiera się kolejne okno z listą. Na samej górze pownienieneś mieć: karty graficzne -> klikasz i rozwija Ci sie informacja o danym sprzęcie - symbol. Nie klikaj na Kontrolery dzwieku, wideo i gier bo tam z regóły wyswietla tylko firmę czyli jak na Twoim screenie : Nvidia. Czyli karta jest GeForce.

Ty mi pokazałeś karte graficzną, nie dźwiękową ;P

@EDIT

PROBLEM ROZWIĄZANY

arshawin.png

Sygnatura wykonana przez

The Anonymous

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...