Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] ELO

MrKylar

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Menesterowy
Opublikowano

Tak, musisz wygrać jak najwięcej walk w pierwszych walkach rankingowych, za które jest więcej ELO niż w późniejszym etapie.

Innego sposobu nie ma, no chyba, że carrowanie przez lepszą osobę.

Opublikowano

Tak, musisz wygrać jak najwięcej walk w pierwszych walkach rankingowych, za które jest więcej ELO niż w późniejszym etapie.

Innego sposobu nie ma, no chyba, że carrowanie przez lepszą osobę.

Carrowanie przez lepszą osobę? Jeżeli on będzie grał kiepsko to nic mu nie da takie carrowanie ;) cierpliwa praca popłaca - wygrywaj sam rankedy najlepiej jak napisał we wczesnej fazie rankedów - największe ELO boosty wtedy są :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Tak jak UP'owie. Najlepiej załatw sobie kolegę z którym będziesz gadać przez Skype i grajcie na tej samej linii. Będzie łatwiej ogarnąć grę. Ja tak z kolegą robię i w miarę nam to wychodzi. Oczywiście potrzeba czasu, więc najpierw pograjcie sobie razem normale, zanim zaczniecie rankedy grać razem.

Wróciłem ;]

Opublikowano

Hłeh, zawsze to Ty stanowisz 20% teamu, i to Ty możesz być nafeedowany przez kogoś, zależy jak grasz, potem carrujesz gre. Mocny pick to podstawa.

167161466687770313241.png

Opublikowano

Ja prawie w ogole nie gram rankingowych bo jesli gram solo to zazwyczaj trafia mi sie slaby team i przygrywamy no a do duo mam slabego kompa zeby gadac przez ts itp.

Na poczatku staraj sie wygrywac bo jak poczatek zawalisz to potem bd ciezko odbudowac

u1lc.png
Opublikowano

Pierwszych bodajże 10 ranków masz elo boosta.

Dobre duo z voice comm, gra bez spiny i spokojnie powinieneś piąć się w górę.

Odradzam carrowanie przez hajt elo kolegów, albo zlecanie komuś wybicia się, co z tego że wbije Ci te 1500 skoro i tak będziesz przegrywał bo grasz na poziomie ~1200.

Opublikowano

ja dzisiaj przezylem szok. Zagralem 1 rankeda w tym sezonie. I tak: nie chcieli grac premade(shaco poszedl na line) ja Talonem bylem z nunu(dla ktorego farma byla wazniejsza niz free fragi), a do tego, oprocz mnie wszyscy mieli heala... Od nastepnego weekendu kupuje lee sina i bedziemy z kolega probowac carrowac(solo-jungla, voli-lee), moze sie uda

a ogolnie to najlepiej grac z kolegami ranked teamem na Tsie

Opublikowano

Znajdź team/kumpla i jedziesz np. na mid , on jungle , wy na bot .

Najlepiej mieć kogoś z kim pogadasz i wiesz jak gra .

Opublikowano

Hah, to wszystko takie śmieszne. Ja już nie gram rankedów. ELO 1000 przez noobów, to jest hard kiedy koleś ci nafeeduje przeciwników.

Dobry gracz nie spada na -1200 bo na 1000 każda gra wygląda na 10 1 x +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...