Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[CZĘŚCI] Komputer do gameplay'ów

Kordikk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym, aby ktoś, najlepiej doświadczony, wyraził opinię na temat mojego sprzętu i czy jest wystarczający do nagrywania gameplay'ów z takich gier jak Dead Space 2, Battlefield:BC2, CoD:MW3 w dobrej jakości, bez ogromnego spadku wydajności samej gry.

Sprzęt:

RAM 8GB DDR3 1333

Gforce GTX560Ti 1GB 900 MHz

Intel Core 2 Duo 2x 3,16 GHz

Windows7 64-bit

Do wszystkiego najnowsze sterowniki i aktualizacje, a chciałbym nagrywać Frapsem w rozdzielczości 1280x1024

Opublikowano

@NEWcapidupa122

2-rdzeniowe procesory są narazie najlepszym rozwiązaniem do gierz, bo deweloperzy w pełni nie przekonali sie do wielordzeniowosci... A karte moge miec jaka chce, niezaleznie od procka skoro plyta glowna obsluguje wszystko

@Edit

a RAM potrzebny wlasnie do nagrywania gameplayow, jestem takze grafikiem komputerowym i do live streamow.

Opublikowano

Przepraszam, ale jak GPU możesz mieć jakie chcesz? C2D bardzo ogranicza tego GTX560Ti... Maxymalnie HD6770 daję się do C2D teraz.

Wielordzeniowość jest już wykorzystywana. Battlefield 3, NFS: The Run, MoH: Warfighters, Crysis 2

Opublikowano

Nie napisałem przecież, że nie jest wykorzystywana w ogóle... Jaki procesor byście w takim układzie polecili do tego zestawu? Tylko bez szaleństw ;p.

Opublikowano

nie opłaca się ładować w starą podstawkę. a do i3 idealnie nada się ten Asrock ponieważ będzie mógł tam wsadzić fajny procesorek od ivy bridge i nieźle go podkręcić :)

+ Daj "Lubię to" jeżeli w czymś Ci pomogłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...