Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mini TuT] Jak grać na NEMEXIS HQ i parę sekretów

PigmejQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak grać na NEMEXIS HQ i parę sekretów

(PORADNIK DLA ZIELONYCH)

1. Jesteśmy na parkingu, zabiliśmy już wszystkie boty i teraz czekamy na te 2 windy. Jeśli chcemy zabić te 6 botów, które w nich są musimy, albo rzucić granatem mniej-więcej sekundę po tym jak wyskoczy nam ten obrazek z informacją o odnowieniu HP i ammo, albo zwyczajnie strzelać o ile zdążymy przed innymi.

(zdjęcie trochę później)

2. Idziemy w górę na kolejne piętro parkingu, po drodze mamy mnóstwo botów. Jedną z ekip da się zabić za pomocą beczek stojących przy ścianie.

(zdjęcie trochę później)

3. Nadal idziemy w górę i widzimy stojący samochód. Klikając "e" przy jego drzwiach (otwierając je) możemy dostać apteczkę, czerwoną paczkę ammo lub też nic jeśli włączy się alarm.

(zdjęcie trochę później)

4. Widzimy to miejsce ze zdjęcia poniżej, moim zdaniem tu najlepiej jest jak najszybciej rashować, gdyż wtedy najczęściej się przeżywa (a przynajmniej ja tak mam)

2e5779e86e20.jpg

5. Jesteśmy w pomieszczeniu z laptopem. Oczywiście trzymamy "e", aż załaduje się pasek (o ile nik nie zrobił tego wcześniej). Jeśli chcemy zabijać boty, które wychodzą z drzwi po lewej i po prawej ustawiamy się tak jak na zdjęciach poniżej.

(zdjęcie z 1 drzwi trochę później, ale ogółem ustawiamy się podobnie tylko pod większym kątem)

f1415b63ff01.jpg

6. Co do kolejnego etapu to porady nie mam... Zwyczajnie strzelać w boty wychodzące zza samochodów :)

7. Dobra boty już zabite. Przyszedł czas na 4 windy z botami. Granata rzucamy idealnie z usłyszeniem dźwięku oznaczającego zatrzymanie się windy (zwykłe "pip"). Ludzie często na chwile bugują te drzwi więc polecam ustawić się tak jak na zdjęciu.

494eee7140ca.jpg

Po zabiciu wszystkich botów zaczekaj, aż wybuchną ich granaty !!

8. Jedziemy na górę. Za kwiatkiem stoi bot (zdjęcie poniżej), którego ciężko zauważyć i często zabija on nowicjuszy.

36459bbc5224.jpg

9. Ciekawostka. Da się zniszczyć 2 filary jeśli mamy miniguna lub tzw. "krowę" (filary na zdjęciach).

b380a3b687c1.jpg

0f6b12697599.jpg

10. Ja proponuję się nie pchać na górę, gdyż łatwo zginąć. Osobiście lubię przeczekać, aż ten fragment gry zrobi za mnie ktoś inny.

11. Przychodzi czas na strzelanie do D.R.E.A.D.'a

Kolory na jego "dziobie" nie są od tak. Każdy oznacza coś innego.

Czerwony oznacza, że za kilka sekund wystrzeli parę rakiet (zadają duże obrażenia).

efbceadb665a.jpg

(przepraszam, że po śmierci, później może wstawię inne)

Fioletowy oznacza, że za kilka sekund wystrzeli kilka pojemników z gazem. Owe pojemniki da się oczywiście zniszczyć strzelając w nie :)

1c1e6e43fcbb.jpg

Niebieski to tylko strzały więc to jego zwyczajny tryb (same strzały).

Szary oznacza, że w tej chwili jest nieśmiertelny. Jeśli widzimy go jak wisi w powietrzu z takim kolorem nie mamy co strzelać, bo to tylko bug.

Jeśli nie mamy miniguna to staramy się strzelać w "kulkę" znajdującą się na górze statku ("kulka na zdjęciu")

1e7928272371.jpg

12. Ciekawostka 2. I na tej mapie znalazły się miejsca do glitchowania (nie polecam, ale jeśli ktoś chce). Link do filmiku poniżej.

http://www.youtube.com/watch?v=hDhQFplEHSU

http://www.youtube.com/watch?v=-VkGnrDYwZo&feature=related

To chyba na tyle, liczę na "lajki" i jeśli o tej mapie wiecie coś jeszcze to piszcie w komentarzach, a dodam

:)

Pytanie. Widzicie zdjęcia?? Bo u mnie coś się nie ładują

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano

Coś takiego niedawno było przed napisaniem tematu polecam zobaczyć czy już nie ma tematu o tym samym, tak to tylko zaśmiecasz.

Dokładnie, popraw zdjęcia...

76561198090890807.png

Opublikowano

Nie wiem, ja nie znalazłem chyba, że źle wpisywałem...

Jednak jeśli ktoś znajdzie to proszę o usunięcie żeby faktycznie nie było śmietnika...

Zdjęcia poprawie jeśli ktoś się wypowie, że istotnie nie znalazł takiego Tuta :)

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano

Nie ma żadnych zdjęć. (nie pokazują się)

Ehh pisanie tutów o fireteamach...

Zrób coś z tymi zdjęciami, bo nic nie ogarniam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...