Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT] Konfiguracja plików vSRO "Szybko i Łatwo"

PRYCIN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Szybko i Łatwo

Będzie to nowa forma tutrioali , która będzie jak sama nazwa wskazuje szybka i łatwa :)

Tutki te będą uzupełniane w tygodniu oraz w weekend.

1. Itemy i level startowy

Otwieramy sql'a logujemy sie , szukamy tego samego co jest na screenie ,PPM>Modify

myvz.jpg

Są tu staty itp itd,które dostajemy na start

twcw.jpg

Można je sobie "podpimpować"

jjle.jpg

Zjeżdzamy na dół i widzimy itemy na start

gmuu.jpg

Te także możemy "podpimpować" nazwy itemów można wziąć z dbo._RefObjCommon

bexb.jpg

Następnie klikamy Execute po <<<<Lewej stronie.

nnqx.jpg

Włączamy serwer i logujemy się do gry robiąc nowego chara

zcks.jpg

bxfb.jpg

ycvf.jpg

Done :)

bhhf.jpg

Były mod, GM & GA Lyssy Online

Może czas wrócić do silka :D ?

Opublikowano

A nie lepiej dodać Tuta jak dodać już vigory i itemy 10D do NPC, cap130,itemy 13D, całe nowe IM ludzi bardzie by chcieli tego a nie itemy na start bo i tak to jest bardzo łatwe :) ale i tak Lubie to za Chęć do pracy xD

Pomogłem? Kliknij : 83ab61d98042655cm.jpg

Opublikowano

@up

wiem że to jest za mało , niestety nie dysponuje taką ilością czasu oraz chęci , aby robić codziennie jakiś tut.

@TOPIC

jutro coś wrzucę , bo dziś zawalony robotą jestem

Opublikowano

Vogory jest bardzo łatwo dodać; co to za problem.

_RefPackageItem

1    15    84037    PACKAGE_ITEM_ETC_ALL_SPOTION_01    0    EXPAND_TERM_ALL    SN_ITEM_ETC_ALL_SPOTION_01    SN_ITEM_ETC_ALL_SPOTION_01_TT_DESC    item\etc\all_spotion_01.ddj    -1    xxx    -1    xxx    -1    xxx    -1    xxx

_RefPricePolicyOfItem

1    15    PACKAGE_ITEM_ETC_ALL_SPOTION_01    1    0    20000    -1    xxx    -1    xxx    -1    xxx    -1    xxx

_RefScrapOfPackageItem

1    15    PACKAGE_ITEM_ETC_ALL_SPOTION_01    ITEM_ETC_ALL_SPOTION_01    0    0    1    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    -1    xxx    -1    xxx    -1    xxx    -1    xxx    86685

_RefShopGoods

1    15    STORE_CA_POTION_TAB1    PACKAGEITEM_ETC_ALL_SPOTION_01    25    -1    xxx    -1    xxx    -1    xxx    -1    xxx
1    15    STORE_CH_POTION_TAB1    PACKAGEITEM_ETC_ALL_SPOTION_01    27    -1    xxx    -1    xxx    -1    xxx    -1    xxx
1    15    STORE_EU_POTION_TAB1    PACKAGEITEM_ETC_ALL_SPOTION_01    27    -1    xxx    -1    xxx    -1    xxx    -1    xxx
1    15    STORE_KT_POTION_TAB1    PACKAGEITEM_ETC_ALL_SPOTION_01    23    -1    xxx    -1    xxx    -1    xxx    -1    xxx
1    15    STORE_WC_POTION_TAB1    PACKAGEITEM_ETC_ALL_SPOTION_01    26    -1    xxx    -1    xxx    -1    xxx    -1    xxx

Potem to samo tylko skopiować do Media i już.

A co do całego tego tutka to jest on na zasadzi kopiuj/wklej. gdyż wszystko to co PRYCIN tu zamieszcza jest już na ragezone i epvp więc jak by ktoś chciał się pobawić pilami to takie tutki mógł tam już znależć miesiące temu.

Opublikowano

ragezone i epvp Szymk0 napisał ci wyraźnie tam masz all tuty ;p tylko że po ang :) miłej zabawy

Opublikowano

Szukałem i jakoś nie znalazłem nic o zmianie max lvl oraz max mastery lvl... Więc chyba nie tak dokładnie wszystkie ;)

No to słabo szukałeś, jest specialny program napisany przez Chenobyla_ do zmianu m.in. cap lvl/skilli. Max cap jaki mozna ustawić to chyba 130.

http://www.mediafire.com/?wqyr9kr91wsxsrw

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

[up] , żeby temat nie upadł

Opublikowano

Ani jednego tuta nie napisałeś od 11 marca więc czego się dziwisz ? Jak się czegoś podejmujesz to rób to do końca

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...