Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cler/bard

Masturbinho

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, co możecie powiedzieć o profesji cler/bard? : )) najlepiej prosiłbym kogoś kto się zna o wypowiedź.To że ładnie wygląda to już sam zauważyłem.Ale czy w miare mocno leje..czy dużo pada i takie tam. Oczywiście jeśli ktoś to ładnie opisze itp. dam 5*

Merlin_PL.png

Last Msg wymiata :)) Do jakiegoś Turasa pewnie.

Opublikowano

Zależy,cler bard jest do gry w pt bardziej mi sie tak wydaje, ma buffy np. daje manę lub dodaje speeda-rzeczy potrzebne bardziej na gre w pt,ma noise jeszcze ze cie nie walą mobki,ale taka jest prawda ze np. jak ci sie noise skonczy, nie zauwazysz tego podleci giant 1 mob i masz deda...Zależy czy chcesz samemu grac czy w pt.Jak samemu to ja bym polecal ci clerika jak juz bo on ma dobrego skillaa na 40 lvl, offering ktory zabiera 95% zycia ale dzieki buffom mozesz w sekunde zycie naladowac do konca.

Opublikowano

Ja mam kolegę barda 81lv mówił że bije moby do 60lv. Moim zdaniem to on trochę słaby szybko atakuje ale bardzo słaby.

rSRO

29980.gif

Status: Off-line

Serwer: Artemida

Nick: Çňî_ß

Guild: Ňĺőíčę

Build: Rogue/Cler

Lv: XX

FARMING--> 250.000/1.000.000

Opublikowano

Powiem tak, Bard clerem zawsze znajdziesz pt i bedziesz tak samo wazny nawet jak wiz czy 2h sword bo po pierwsze mozesz ich buffowac clerem albo im dac 100% speeda caly czas i rozne typu dancingi i tamboury, a one duzzo daja wiec pt to looz+odzyskiwanie many w pizdu tempie-->

.

a solo exp hmm..

poprostu musisz miec dobrego weapona z mag % 50+ przynajmiej i np +5 to juz ci starcza i dobry set w hp po 400-600 str 4-6 int 4-6 i jedziesz.

a tu masz naprzyklad fw, tak samo jest na karawankach --->

pozdro mam nadzieje ze ci pomoglem ^^

sygna1o.jpg

Opublikowano

Ogólnie biorąc build jest przeznaczony głownie do party. Ale jak chcesz expić solo to polecam battle barda (ma więcej ataków oraz jego skile maja mniejszy cooldown ). Z clera bierzesz trial crossa, offeringa oraz over healling (pisze tu o samych atakach dla clera, nie o bufach). Co do zadawanego dmg-a. Inty to inty, zawsze mocno leją. Co prawda ten build nie zadaje takich obrażeń jak nuker czy wizard ale spokojnie daje rade ubić giganty itp.

Kwestia pvp. Przy dobrym secie oraz buffom z clera można dać rade ubić chociażby warriora (wiem, bo już miałem taki build na 80lvlu). Z tą różnica ze tutaj używamy battle clera aniżeli barda.

Skile:

Build ten do oszczędnych nie należy. Jako najniezbędniejsze skile (i bufy) możemy zaliczyć:

-CLER: a) ataki- trial cross, justice cross, over i glut healingi, offering, pure offering

B ) bufy- healing (ulepszać dotąd , aż otrzymamy recovery), reverse, grand reverse, innocent, integrity, healing cycler, healing orbit, bless spell, recovery, holy recovery, recovery division, holy recovery division, holy word, holy spell, heaven flash, heaven glare, body oraz soul blessingi, body deity, soul deity. +oczywiście wszystkie skile pasywne.

Buffy przydatne do party: group healing ( do czasu kiedy otrzymamy group recovery, holy group recovery, grand reverse, reverse oblation, reverse immolation, force blessing, mental blessing, force deity, mental deity

-BARD

a)ataki: horror cord, booming cord,weid cord, booming wave, holding clamor, tuning noise, tuning sound, temptation, patter clamor, curious temptation, discord wave,

B ) buffy moving march, guard tambourmana tambour, swiming march, cure melody, cure music, mana cycle, noise, mana wind( wedle uznania), mana orbit.

Buffy przydatne do party: hit march, cloud march, dancing of valor, dancing of magic, dancing of healing, dancing of mana, dancing of fight, dancing of wizardy, dancing of vitality, dancing of mentality + wszystkie skile pasywne. ( większość z tych buffow działa tylko kiedy w pt jest conajmniej dwóch bardów)

Buildem sie fajnie expi i w miarę szybko, bocenie nim jest w miare latwe. Jednak ilość skili i bufów ( nie licząc tych do party) nie jest mała. Dlatego jeżeli nie masz taxera to odradzałbym ci ten build, bo expic na farmie -4 czy -5 taką postacią byłoby trudno

Jakiś ludź usunął...

Opublikowano

Miałem BattleBarda na Titanie na 70 lvlu. Full Farmed do 100.

Co mogę powiedziec o tej postaci? Dużo powiedział kolega wyżej. W party znajdziesz na 100% miejsce, jak nie bardem to clerem. Expienie postacią jest fajne(dużo wspomagaczy) ale mała ilośc skili poraża...

Zabawa takim buildem zaczyna się dopiero od 80+.

Sex, alkohol, mordobicie...

ruSRO: Apec

acc: Наступение - 9x

Rouge/Cleric

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...