Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Quest] Wytwarzanie marmurów poli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

stary quest znaleziony na dysku, raczej mi się już nigdy nie przyda, więc wrzucę.

Uprzedzam, że jest chujowo napisany, mogą być bugi i jest dużo za dużo enterów(pozdro Farrk, poenterujemy jeszcze coś, wierzę)

Quest pod łowcę - przeciąga się na niego marmur, wybiera moba jakiego marmur chcemy zrobić i przy odrobinie szczęścia się nam udaje.

Aby robić poszczególne marmury trzeba mieć odpowiednie instrukcje - musicie sobie ustawić itemy:

90021 - instrukcja od zwierząt,

90022 - instrukcja od dzikusów,

90024 - instrukcja od pająków,

90025 - instrukcja od bossów

Z tego co zauważyłem teraz to w linijce 691 jest błąd i jest podany niepoprawny vnum, ale to raczej drobnostka, w ogóle w tym queście pewnie więcej takich niespodzianek jest, bo był pisany na szybko. Dawno i nieprawda.

Więc musicie dodać gdzieś w grze możliwość zdobycia instrukcji i pustych marmurów poli.(vnum jest od zwykłego marmuru poli)

Moby, szanse itd. możecie sobie pozmieniać.

Kod questu:

http://pastebin.com/jRB3GUs7

Quest napisany w całości samodzielnie, ALE TEN KOD TO TAKA SIARA, ŻE ZA BARDZO NIE MA CZYM SIĘ PUCOWAĆ.

ema.

Podgląd:

http://www.youtube.com/watch?v=vJHDncEyVEY

Opublikowano

Faktycznie, enterów sporo. Zoptymalizować można w prosty sposób, po selecie wykonuje się tekst a dopiero później warunki. Przynajmniej posiadamy jeden tekst a nie 5x to samo ;)

Koniec z MPCForum.pl i ogółem z metinem

:D

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...