Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] czy na tym pc będzie chodzić tf2

JaTuSciagam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. All na minimum, DX8.1, 640x480 / 800x600

Specyfikacje:

AMD Sempron 2500+ 1.78Ghz

512MB DDR (2x 256)

Grafika 9200SE 128MB

Chodził CS:Source bardzo płynnie w 1024x768.

Prosze o odpowiedzi tylko znających się, bo mi ktoś wyleci, że Pentium 1.8Ghz jest wydajniejszy od tego seprona. (To nie żart, Pentium 4 na rdzeniu Willamete jest mniej wydajny od Pentiumów 3)

BlackShot

sergeantmajory.png

Vectorek

Klan: Aeria

Opublikowano

ajaj, nie obraź się ale strasznie w to wątpie, z 20 fps chyba będzie ;x Radzę zainwestować w nową maszynkę.

1308908520-U361982.jpg
Gość Pexior05
Opublikowano

Według mnie ni chuja.

Za mało ramu.

Opublikowano

JaTuSciagam powiem ci tak.Mi mowili ze bede mial 20fpsow.Generalnie chodzi w miare da sie grac pewnie z 40fpsow w zamknietych miejscach a na polu bitwym gdzie jest taka siekanka to troche klatkuje.

Intel pentium 4 oc 2.9ghz

Ati radeon 9550 oc 464/235

2x 512mb ram.

Proponowalbym ci podkrecic troche procesor i karte graficzna jak masz taka mozliwosc.Ale najpierw sprawdz cz twoj zasilacz nie jest na czarnej liscie ( na jakims forum komputerowym ).Tak na marginesie ,to ma ktos komende aby sprawdzic ilosc fpsow?

Pomoglem? Daj like,to nic nie kosztuje.

Opublikowano

Zasilacz jest no-name więc nie moge sobie pozwolić na kręcenie PS.: To jest komp kumpla, chcieliśmy pograć całą klasą bo on ma najsłabszego kompa.

Dzisiaj dostałem kompa: Intel Pentium 4 HT 1MB Cache Prescott 3.20Ghz (Wyłączyłem HT, bo mi niepotrzebne), integra GMA 900 (Ona nie jest słaba, ten procesor ją znacznie ulepsza, gram w Blackshot all na max 1280x1024 i na siekance mam stale 30+fps a w pomieszczeniach 60fps), ma DX 9.0, ale myśle, że z -dxlevel 81 będzie płynnie chodzić, aha i 1GB ramu jest DDR2 na dualu pracują. Zasilacz 180W DELL, ogólnie cały komp jest dell, mysz i klawiaturka też ;P. I co wy myślicie, będzie chodzić TF2? ma Wypełnianie na poziomie 1.1GPixel/s a moja HD3450, którą mam na drugim kompie ma 2.6 a tf2 chodzi w HD 1280x720, medium-high, a tam jest jeszcze gorszy procek bo 2.66Ghz Pentium 4 Northwood. Niewiem czy opyla mi sie zasyfiać, jak to potrzebne to mam jeszcze nowiutki 80GB Western Digital 7200RPM SATA, mam jeszcze identyczny w parametrach Seagate. To jak myślicie? później kupie sobie karte pokroju HD5450 (głównie kupie ją do akcelacji H264)

BlackShot

sergeantmajory.png

Vectorek

Klan: Aeria

Opublikowano

Mysle ze bedzie ci sie w miare komfortowo gralo :]

Pomoglem? Daj like,to nic nie kosztuje.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

tak będzie działąć tylko przygotuj się na dosc dlugi okres włączania sie gry mam podobny komputer uruchamianie tf2 zajmuje okolo 2min a pobieranie mapek to + kolejne 2 ale gra wymiata więc warto czekać

pomocnik001

Level się sam nie wbije !!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...