Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Aktualizacją

BlueSea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem, rappelz nie chce mi odpalić, wyskakuje mi "err code [380]:Błąd w trakcie uruchamiania aplikacji lub zainstalowano nieaktualna wersje" Co mam zrobic?

Aktualnie gra na S2

mag 65lvl 55j

Pro SP:)

Opublikowano

error 380

Nieudane połączenie z serwerem GameGuard'a. Spróbuj połączyć się za chwile oraz sprawdź połączenie internetowe.

o Jeśli używasz Windows'a XP z Service Pack'iem 2, sprawdź ustawienia firewalla systemowego i odblokuj GameGuard'a. Czasem błąd może zniknąć po restarcie systemu.

Opublikowano

GameGuard jest to ochrona przeciwko hackom,cheatom i wszystkim oprogramowaniom próbujących oszukać grę.

Uruchamia się on od razu po wciśnięciu Rozpocznij w Launcherze rappelz.

Panel Sterowania > Zapora Systemu Windows - tutaj poszperaj.

Opublikowano

Ok poszperałem gra się włacza:)

tylko po załączeniu nic nie wyskakuje tak jakby sie mi scielo, wyskakuje tylko ekran z grą ale nic nie widac na nim

Aktualnie gra na S2

mag 65lvl 55j

Pro SP:)

Opublikowano

Masz zaktualizowane sterowniki?

Masz najnowszego DirectX?

Komputer spełnia wymagania gry?

Mała wiadomość od MG :

Zalecam uaktualnienie systemu Windows, DirectX, sterowników do karty graficznej oraz instalację Internet Explorer 8 oraz .Net Framework 3.5.
Te czynności najczęściej naprawiają problemy związane z Rappelz.
Dodatkowo możesz przeinstalować grę, usuwając przy tym folder z pozostałościami poprzedniej instalacji Rappelz, przed ponowną instalacją gry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...