Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL][PW 1.2.3]Better World Generator-Lepszy świat!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Better World Generator to modyfikacja, która nawiązuje do świata z wersji Beta 1.7.3. Świat generowany z tą modyfikacją jest o wiele lepszy, niż obecnie. Polecam go wszystkim, którzy chcą powrócić do piękna starszych wersji.

bwg2.png

Galeria:

20120303120356.png

20120303120312.png

20120303120613.png

Pobierz:

Skan:

http://virusscan.jotti.org/pl/scanresult/22529aca41a7c1170eea458b89fafcc36b887dad

Źródło:

MCsite.pl

Opublikowano

Trochę mało go opisałeś i mało informacji przedstawiłeś... ale Like dam.

Zbieram Like ^^

Opublikowano

@up

Nie, wszystko co wygenerowane zostanie. Tak samo jak byś np. zbudował sobie domek i wyszła by nowa wersja minecrafta. Domek by został.

@top

Przyda się, nawet nie zauważyłem, że teraz już się plaże z gravelu nie generują :D

Opublikowano

Generują się wszystkie rzeczy z Minecraft 1.2.3 oprócz bagien(kogo one obchodzą?), które zostały usunięte ale zostaną przywrócone w nowszych wersjach, może nawet już dziś. Dodatkowo dodano biom Las deszczowy, który znany był nam z wersji Minecraft Beta do 1.7.3.

Generują się dzungle, kaniony, opuszczone kopalnie i twierdze. Teraz zwykłe lasy mają wysokie góry a biom górzysty jest hiper epicki. Poza tym zmieniono też wygląd trawy a dokładnie jej kolor. Koniec z mdłą zielenią. Warto też wspomnieć, że seedy z bety np. Glacier

generują nam światy podobne do tych z właśnie bety. Plaże również są takie jakie były w becie, a nie te które Jeb_ no z jeb_suł. Nie spotkamy ich już przy każdym najmniejszym jęziorku ani też w dzunglach. Niestety zauważyłem, że rzeki są teraz niezwykle piaszczyste.

Coś za coś. Warto też wspomnieć, że działa on także w multiplayer. Przydałby się update tematu.

Szczerze mówiąc nie sądziłem, iż tak ucieszę się na widok tych żwirowych plaż....

Jeśli na MC(or) 1.2.3 nie mogliście znaleźć odpowiedniej miejscówki i babraliście się w setkach seedów, tak teraz nie będziecie

wiedzieli gdzie się osiedlić. Szczerze z serca Wam polecam ten mod.

@Edit Warto wspomnieć także iż glina generuje się tak samo rzadko jak w 1.7.3. =D

wikmk9.jpg

Opublikowano

Tego szukałem !

/spam

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

A czy można po wgraniu moda zmieniać to na czy działa czy nie?

Bo przyznam że lubie czasem zagrać w aktualnym świecie :)

Pomogłem? Like?

Opublikowano

Czy nie da sie zrobić spisu modów / programów zamiast "spamowac tematami z 3 linijki teksku" Naprawde przeszkadza to to normalnym przeglądaniu. Poza tym + leci za chęć wklejenia zdjęć

sygna4.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...