Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podstawowe pytania

Azggar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zamierzam zacząć grać w SilkroadR, będzie to mój 1 raz i takie pytania...

Ciężko to ogarnąć?

Kim najlepiej na początku zacząć grać (w trakcie gry nie zamierzam zmieniać klasy, będę grał 1 do końca)

Dużo osób w to gra? Można sobie pogadać z ludźmi tak jak np. w Metinie?

Waszym zdaniem w mieście są tłumy czy raczej pustki? :)

Opublikowano

Jeśli grałeś kiedyś w zwykłego silka, to ogarniesz spokojnie SilkroadR :) jedyne odczuwalne zmiany jakie wprowadzili to ograniczenia czasowe (8h dziennie można expić, gdy ten czas minie, postać nie dostaje expa i skilli, nie możesz wymieniać ticketów na itemy, itp. Reset czasu jest o godzinie 16 czasu naszego :) ), brak możliwości dlvla, wprowadzenie do bodajże 70lvlu tokenów zamiast golda czy wprowadzenie darmowych SOXów do (chyba) 8dg.

Kim najlepiej grać... to już raczej sprawa indywidualna. Osobiście mogę polecić bladera (w SroR połączono fire, cold i lightning w jedno drzewko, więc blader sporo zyskał; do tego wiele negatywnych statusów, knock-down itd.), warriora z (minimum) 2h-swordem albo rogue'a (obowiązkowo xbow, ale gorąco polecam Ci też daggerki, do których pałam miłością gorącą i wieczną <3 są idealne do PvP). Jeśli zaś chodzi o chary INT to możesz spróbować nukera, który również bardzo dużo zyskał z połączenia "żywiołów" w jedno drzewko (osobiście nigdy nie grałam takim charem, nie gram i nigdy nie będę grała). Bardzo dobrze sprawuje się też warlock, ale to już raczej klasa dla zaawansowanych graczy ^_^ Nie polecam za to wizarda, strasznie go zeszmacili w porównaniu do iSro.

Czy dużo osób gra. Jeszcze kilka tygodni temu były pustki, cud jak w mieście zobaczyło się więcej niż 10 graczy naraz. Obecnie miasta są przepełnione, bez "v" bardzo ciężko się poruszać po placach i drogach.

Czy można pogadać jak w Metinie to nie wiem, nie miałam okazji poznać tej gry ;) mogę Ci jednak powiedzieć, że jest ogromny wysyp Polaków, co krok to rodak, więc nie powinieneś mieć problemów z zawiązaniem jakichś znajomości :) obcokrajowcy też w większości są w porządku, więc jeśli nie masz kłopotów z językiem angielskim, to dogadasz się i z nimi :)

Radzę Ci zacząć grać na najmłodszym serverze, tj. Merv. Nie będziesz jakoś zanadto odstawał od reszty graczy pod względem lvla :)

Mam nadzieję, że pomogłam. Jakbyś miał jakieś wątpliwości to śmiało pisz na priv, odpowiem na wszystkie pytania xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...